Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιάννης Οικονόμου: «Στις Βρυξέλλες υπερασπιστήκαμε και διασφαλίσαμε τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών και τις πάγιες ελληνικές θέσεις»

 

 Στην ελληνική αποστολή που παρέστη στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου.

Στο κείμενο των 27, που συνιστά κρίσιμο βήμα για την επίτευξη της συμφωνίας η ελληνική αποστολή κατάφερε να αποτυπώνονται όλες οι ελληνικές θέσεις που διασφαλίζουν την ορθή, παραγωγική και ρεαλιστική υλοποίηση της νέας ΚΑΠ.

Συγκεκριμένα, η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία αποτελούνταν επιπλέον από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Σπήλιο Λιβανό , τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων  Κώστα Μπαγινέτα, πέτυχε να μην συμπεριλαμβάνονται όροι και προϋποθέσεις που θα καθιστούσαν πρακτικά αδύνατη την υλοποίηση της νέας ΚΑΠ 2023 -2027, περιορίζοντας γραφειοκρατικές διαδικασίες και διοικητικά βάρη που μπορεί να έθεταν σε κίνδυνο σημαντικό μέρος των ενισχύσεων που λαμβάνουν οι παραγωγοί μας.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων τονίστηκε από την ελληνική αποστολή, η σημασία της νέας ΚΑΠ ως ένα όχημα για να περάσουμε στην επόμενη μέρα, να ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα και να αντιμετωπίσουμε παθογένειες του παρελθόντος καθιστώντας τον βιώσιμο, ανθεκτικό και ανταγωνιστικό.

     

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness