Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιάννης Οικονόμου: Τέλος στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Η δακοκτονία στο νομό Φθιώτιδας  είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την εξασφάλιση της ποιότητας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου.

Με τροπολογία που κατατέθηκε  σήμερα στη Βουλή απο τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάνηνη Οικονόμου στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, δίνεται η  δυνατότητα στην Περιφέρεια να ξεκινήσει η δακοκτονία έγκαιρα με προσωρινό μειοδότη.
''Ρυθμίζοντας τον προσυμβατικό έλεγχο της δακοκτονίας δεν αφήνουμε πολύτιμο χρόνο να πάει χαμένος λόγω της γραφειοκρατίας και επιταχύνουμε τις διαδικασίες, ώστε η δολωματική διαδικασία και οι ψεκασμοί να ξεκινήσουν άμεσα, καθιστώντας τη διαδικασία αποτελεσματική.”

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, το σχέδιο νόμου βάζει τέλος σε μία από τις μεγαλύτερες πηγές ανασφάλειας του αγρότη, παραγωγού και προμηθευτή. «Με την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας αυξάνεται η διαπραγματευτική ικανότητα, προωθείται η συνεργατική λογική, προστατεύεται ο καταναλωτής και ενισχύεται η προσπάθεια των αγροτών να μπορούν να πλανάρουν μακροπρόθεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για να προχωρήσει ομως απρόσκοπτα το πρόγραμμα της δακοκτονίας στην Περιφέρεια θα πρέπει το υπουργείο να ενδιαφερθεί και για το θέμα της σωστής ενημέρωσης των ελαιοπαραγωγών .