Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιάννης Σαρακιώτης προς υπουργό Υγείας Αθ. Πλεύρη: «Προσλάβετε μόνιμους γιατρούς στο Νοσοκομείο Λαμίας

«Ή κατεβάστε την ταμπέλα κ. Υπουργέ ή προσλάβετε μόνιμους γιατρούς» δήλωσε απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας, Αθ. Πλεύρη, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του για το Νοσοκομείο Λαμίας.
 Με την παρεμβασή του στη Βουλή ο  Βουλευτής Φθιώτιδας μίλησε για δραματική επιδείνωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Λαμίας και σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη τα αίτια αυτής της επιδείνωσης  είναι η  μεγάλη επιβάρυνση που έχει υποστεί τα δύο τελευταία χρόνια το ανθρώπινο δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ως εκ τούτου του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, σε συνδυασμό με την παντελή εγκατάλειψη και απαξίωσή του από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκανε λόγο για μαζικές παραιτήσεις και αποχωρήσεις γιατρών λόγω συνταξιοδοτήσεων και αναστολών εργασίας και οι αποχωρήσεις δεν αφορούν οπως είπε  μόνο στο Ακτινολογικό Τμήμα και  παρέθεσε σειρά παραδειγμάτων αποχωρήσεων που σημειώνονται και σε άλλα τμήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος της Λαμίας οπως το Πνευμονολογικό τμήμα, το Ουρολογικό. την Παιδιατρική το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), και το Αιμοδυναμικό.
Στην απάντησή του ο Υπουργός Υγείας  Αθ. Πλεύρης ξέκοψε κάθε συζήτηση περί παροχής επιπλέον κινήτρων σημειώνοντας ότι: «…δεν μπορούν να αφορούν κίνητρα στο βασικό κορμό της κυρίως Ελλάδας, είτε αυτή είναι η Λαμία, είτε η Λάρισα. Εκεί πέρα προφανέστατα δεν μπορούν να υπάρξουν κίνητρα…»
“Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα
στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας”

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Στυλίδας αναφέρεται το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και  Κέντρων Υγείας Φθιώτιδας σε  επιστολή που έστειλε στη Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο  Στυλίδας, τον Διοικητή 5ης ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας, και την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν
Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους για να καλυφθούν οι  ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο  Νοσοκομείο Λαμίας, η Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδα, κατά την περίοδο της πανδημίας, αποφάσισε την μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Στυλίδας. Επιπροσθέτως, για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Στυλίδας αποφασίσθηκε η μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από Περιφερειακά Ιατρεία του Ν. Φθιώτιδος.
Ζητούν:
1) Να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό τόσο η Πρωτοβάθμια όσο και η Δευτεροβάθμια υγειονομική δομή του Ν. Φθιώτιδος και να σταματήσουν οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Στυλίδας προς το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
2) Να λειτουργήσει πλήρως το βιοχημικό εργαστήριο με την άμεση προμήθεια βιοχημικού αναλυτή καθώς και το ακτινολογικό εργαστήριο με την άρση της μετακίνησης του μοναδικού Δ.Ε Χειριστή Εμφανιστή Ακτινολογικού από το Κέντρο Υγείας Στυλίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

    

 

randomness