Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Φθιώτιδα


Στο ορεινό χωριό Λυχνό Υπάτης, πάνω από την Ιερά Μονή Αγάθωνος, χοροστάτησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για την Εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Τον κ. Συμεών προσφώνησε και καλωσόρισε στο χωριό ο Προϊστάμενος – Εφημέριος του Ναού, Ιερομόναχος π. Ιερεμίας Ξαγάρας, αδελφός της Ιεράς Μονής Αγάθωνος.
Ανήμερα της γιορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Παγκράτι Λαμίας.
Στο κήρυγμά του ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Αποκαλύψεως του Θεού, όπως αυτό το βίωσαν οι Άγιοι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος και αναφέρθηκε στις δύο προσωπικότητες τους, οι οποίες, όπως τόνισε, αν και ήταν τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, η ένωση των δυνάμεων και των χαρισμάτων τους διέδωσε το Ευαγγέλιο του Χριστού στον κόσμο και εδραίωσε την Εκκλησία.
Στο πλαίσιο της θρησκευτικής πανήγυρις στο προαύλιο του Ναού πραγματοποιήθηκε και η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα: «Τα Επαναστατικά Συντάγματα».
Την εκδήλωση ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.
Παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Φθιώτιδος Θέμης Χειμάρας, ο
Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Φρούραχος Λαμίας, Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κριτσωτάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, ο Αστυνομικός Διυεθυντής Φθιώτιδος Δημήτριος Φούρλας, ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Σταϊκούρας και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.
Ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος προηξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού και εκήρυξε τον Θείο Λόγο στην Ενορία του Παγκρατίου, ενώ ανήμερα της Εορτής,προηξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πελασγίας.
Χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Συνάξεως των 12 Αποστόλων στον ιστορικό, ομώνυνο Ιερό Ναό στο ορεινό Πίτσι της Δυτικής Φθιώτιδος.

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness