Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Φώφη , ο Γιώργος και η επιστροφή των λαικιστών !! (Αρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή )

 

 

Μπορεί να εχουν περάσει δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια απο την διαμάχη Παπανδρεικών-Βενιζελικών για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ , το χάσμα ομως που ανοιξε το 2004 , παραμένει αγεφύρωτο , οπως φανερώνουν οι τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ . Η μακιαβελική πολιτική δολοφονία του Ευάγγελου Βενιζέλου απο την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά , είναι μια ενέργεια που αποσκοπεί στον επαναπατρισμό ολων εκείνων των οπαδών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν μαζικά απο το κόμμα απο το 2012 και μετά για να ''μετεγκατασταθούν '' στον ΣΥΡΙΖΑ . 
Ωστόσο η απόφαση αυτή αποκαλύπτει οτι ο διχασμός παραμένει ανεπούλωτος σε ενα κόμμα που πρωταγωνίστησε στην μεταπολιτευτική Ελλάδα και στα χρόνια της κρίσης ανέλαβε περισσότερες ευθύνες απο αυτές που του αναλογούσαν για την σωτηρία της χώρας . 
''Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τεράστιο πολιτικό κόστος απο την συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία '' , είναι ο βασικός ισχυρισμός εκείνων που εφυγαν απο το ΠΑΣΟΚ για να ενισχύσουν εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ ,θεωρώντας οτι ''μετακομιζουν '' σε ενα συγγενές πολιτικό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς . 
Ομως η αληθεια είναι διαφορετική και κρύβεται πίσω απο τους αριθμούς και τα εκλογικά ποσοστά . 
Η διάλυση του ΠΑΣΟΚ δεν ξεκίνησε με την συγκυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου . Ξεκίνησε με τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου και των υπουργών του . 
.Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 , το ΠΑΣΟΚ κερδίζει την πρώτη θέση με ποσοστό 43,92 % . 
Στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 το ΠΑΣΟΚ , ερχεται τρίτο κόμμα με ποσοστό 13,18% .Εχασε μέσα σε τρία χρόνια 30 μονάδες !
Στις επαναληπτικές εκλογές του Ιούνη του 2012 που έγιναν με λίστα, το ΠΑΣΟΚ ερχεται τρίτο κόμμα με ποσοστό 12, 28% . Λίγες ημέρες αργότερα σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας των Κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. 
Δεν φταίει επομένως η συγκυβέρνηση για την εκλογική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ , αλλά η κρίση και τα ολέθρια πολιτικά λάθη της ηγεσίας του απο το 2009 εως το 2012 !
Στην Ελλάδα βέβαια εχουμε μάθει να ζούμε με μύθους , ψεύδη , αυταπάτες , παραμύθια με δράκους και πολιτικά τοτέμ !
Οπως οι ''Καραμανλικοί'' στη ΝΔ , δεν φταίνε σε τίποτα για την χρεοκοπία της χώρας , ετσι και οι ''Παπανδρεικοί '' , δεν φταίνε σε τίποτα για τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ . 
Για ολα φταίει , ''η συγκυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου'', που εσωσε τη χώρα απο την απόλυτη οικονομική καταστροφή . Γι'αυτό και η Φώφη Γεννηματά πάει μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου , ανοίγοντας και πάλι διάπλατα τον δρόμο για την επιστροφή των λαικιστών , στο ονομα μιας ψευδεπίγραφης προοδευτικής συμμαχίας !

                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Χρήστος Αλεξανδρής

                                                                                                                     Δημοσιογράφος

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.