Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Φθιώτιδας Φλέγεται - Η Μακρακώμη έσπασε όλα τα ρεκόρ με 46,3 °C - Πυρκαγίες σε Λογγίτσι, Φτέρη, Λευκάδα

Το παρατεταμένο κύμα καύσωνα που από το Σάββατο (31/7) πλήττει όλη τη χώρα έπληξε για τα καλά τη Δευτέρα (2/8) και το Νομό Φθιώτιδας αφού από άκρη ως άκρη οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές κάνοντας τη ζωή των κατοίκων ακόμη πιο δύσκολη.

Μάλιστα σε τρεις περιοχές τα θερμόμετρα… έσπασαν, αφού η θερμοκρασία ξεπέρασε ακόμη και τους 44 βαθμούς με τη μέγιστη τιμή της να είναι αυτή της Μακρακώμης που έφτασε σύμφωνα με το Meteo τους 46,3 (!) βαθμούς κελσίου για να ακολουθήσουν το Λευκοχώρι Φθιώτιδας με 44,4 και η Τραγάνα με 44,1!

Μάλιστα η θερμοκρασία των 46,3 βαθμών Κελσίου στη Μακρακώμη αποτελεί τη μεγαλύτερη θερμοκρασία που έχει καταγράψει ιστορικά το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ενώ αποτελεί και ευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας!!!

Δηλαδή στα οκτώ σημεία που παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τα τρία ανήκουν στην Π.Ε. Φθιώτιδας με την Μακρακώμη να έχει την πρωτιά κάνοντας το καμπανάκι… κινδύνου να ακούγεται όλο και πιο έντονα από χθες.

Απίστευτες θερμοκρασίες και καταστάσεις που πολλοί δεν έχουν ξαναβιώσει και το επόμενο διάστημα, χρειάζεται τεράστια προσοχή από όλους προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας στο φύλλο της Τρίτης 3 Αυγούστου.

 

 

 

 

    

randomness