Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΠΙΔΗΜΙΚΟ ΚΥΜΑ COVID 19

 

 

Καμπανάκι κινδύνου απο τον  Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας , για ένα πιθανό τέταρτο επιδημικό κύμα covid 19 σε εθνικό και τοπικό επίπεδο .  παρακολουθεί και ενημερώνεται για το επιχειρησιακό σχέδιο και τις ενέργειες της διοίκησης του Γ.Ν. Λαμίας αλλά και της 5ης ΥΠΕ , Στην προσπαθειά του να συγκεντρώσει  τις παρατηρήσεις και τις ανησυχίες των συναδέλφων νοσοκομειακών ιατρών , σε μια προσπάθεια να σχηματίσει μία όσο το δυνατό πιο πλήρη και αντικειμενική εικόνα του υγειονομικού χάρτη στο νομό μας , κυρίως σε ότι αφορά το υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί στις δημόσιες δομές υγείας , το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας  είχε συνάντηση με τη διοίκηση του Γ.Νοσοκομείου Λαμίας προκειμένου να ενημερωθεί για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Νοσοκομείου  και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  .

Έχοντας  μία αντικειμενική εικόνα της κατάστασης ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας διαπίστωσε  ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είτε λόγω αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων , είτε λόγω παραιτήσεων συναδέλφων .

 

 

 

 ''Οι ελλείψεις αυτές αυξηθήκαν και λόγω της υποχρεωτικής αποχώρησης και αναστολής εργασίας των ιατρών που δεν έχουν εμβολιαστεί έως και τώρα '' τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γεωργίου . ''Ευτυχώς, λέει στο Γ.Ν. Λαμίας οι συνάδελφοι που υποχρεώθηκαν σε αναστολή εργασίας ήταν λίγοι , ωστόσο η απουσία τους δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και οι υπηρεσίες τους αυτή την περίοδο θα ήταν πολύτιμες . Παράλληλα , είναι πλέον ξεκάθαρο , πως η αναπλήρωση των κενών που προκύπτουν σε ιατρικό προσωπικό είναι ιδιαιτέρως δύσκολη να επιτευχθεί , παρά τις όποιες προσπάθειες μπορεί να καταβάλει η διοίκηση του Νοσοκομείου , εξαιτίας του μειωμένου ενδιαφέροντος υγειονομικών για ένταξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας''.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας απευθύνει έκκληση στην επίσημη πολιτεία , στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και στην διοίκηση της 5ης ΥΠΕ , να στηρίξουν άμεσα το Νοσοκομείο της πόλης μας , τη διοίκηση και το διοικητικό του συμβούλιο, με κάθε δυνατό τρόπο , χωρίς καμία καθυστέρηση , στην προσπάθεια κάλυψης των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό .

Καλεί τους πολιτικούς – βουλευτές της Φθιώτιδας να καταβάλουν κάθε προσπάθεια και να εξαντλήσουν κάθε δυνατή επιρροή σε πολιτικό και κομματικό επίπεδο, προκειμένου να καταφέρουμε να θωρακίσουμε επαρκώς το Νοσοκομείο μας , ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν το επόμενο διάστημα .

Καλεί την τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμίας και σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γ.Ν. Λαμίας, να συμβάλλουν και να βοηθήσουν με κάθε μέσο στα ανωτέρω , γνωρίζοντας πως η δημόσια Υγεία των πολιτών της Φθιώτιδας και της Λαμίας είναι και οφείλει να είναι απόλυτη προτεραιότητα .

Απευθύνει τέλος κάλεσμα σε όλα τα μέλη του, ιατρούς της Φθιώτιδας , να συνδράμουν εθελοντικά , αν αυτό καταστεί αναγκαίο τους επόμενους δύσκολους μήνες, τους συναδέλφους τους που υπηρετούν στο Γ.Ν. Λαμίας , αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά περίτρανα την ομοψυχία στο ιατρικό σώμα και την ηθική δέσμευση όλων μας στο αγαθό της Υγείας .

 

    

randomness