Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

''Λαμία στο Κέντρο '' :Να μην αλλάξουν βίαια ο εκπαιδευτικός χάρτης και οι όροι δημόσιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας''

Δημόσια θέση για το θέμα που δημιουργήθηκε με το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας σχετικά με την μετατροπή υφιστάμενων σχολικών μονάδων στο Δήμο Λαμιέων σε πρότυπα -πειραματικά σχολεία παίρνει και η δημοτική παράταξη ''Λαμία στο Κέντρο '' , μετά τις καταγγελίες για αλλοίωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου . 

            ''Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου για μετατροπή υφιστάμενων σχολικών μονάδων εντός του Δήμου μας σε πρότυπες/πειραματικές χωρίς καμία συζήτηση με εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση σταθήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη δίπλα στους διαμαρτυρόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς'', τονίζεται στην ανακοίνωση του συνδυασμού .

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Τετάρτης 21 Απριλίου όπου τέθηκε προς έγκριση το ψήφισμα που κατέθεσαν από κοινού η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων που επηρεάζονται απο την απόφαση του υπουργείου Παιδείας ,η δημοτική παράταξη του Παναγιώτη Στασινού  συναίνεσε  στην ομόφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων για την αποστολή του κειμένου στο Υπουργείο , με το σκεπτικό πως ''ένα ομόφωνο ψήφισμα από ένα Δημοτικό Συμβούλιο  αποκτά ειδικό βάρος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη Δημοτική Αρχή για να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση ώστε να πετύχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα''.

Επιπρόσθετα προτειναν στο σώμα να εξουσιοδοτήσει τον δήμαρχο να προβεί σε πολιτική παρέμβαση φοβούμενοι τυχόν γραφειοκρατικές απαντήσεις στο ψήφισμα.

Ο δημοτικός συνδυασμός στην ανακοινωσή του υπενθυμίζει οτι με δική του πρωτοβουλία  πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο στις 13 Απριλίου συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και εκπαιδευτικών του 4ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου καθώς και του προεδρείου της ΕΛΜΕ.

''Σε αυτήν τη συνάντηση -σημειώνει ο συνδυασμός -οι θέσεις μας, από κοινού με τον δήμαρχο, εναρμονίστηκαν πλήρως με τους προβληματισμούς και τις αιτιάσεις που μας κατατέθηκαν για την μετατροπή υφιστάμενων σχολικών μονάδων στο Δήμο Λαμιέων χωρίς την βούληση της τοπικής κοινωνίας και ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πρώτη στιγμή επίσης καταθέσαμε στον δημόσιο διάλογο πως η παράταξή μας δεν είναι κατά της δημιουργίας Πειραματικών Σχολείων αλλά πως αυτά θα πρέπει να δημιουργηθούν με προϋποθέσεις με διάλογο και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι καταργώντας αιφνίδια σχολικές μονάδες και δημιουργώντας προβλήματα στη σχολική κοινότητα κάθε περιοχής στη Λαμία, αλλά και ιδιαίτερα στο βόρειο και ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της''.

     ''Ο συνδυασμός μας ''Λαμία στο Κέντρο'' , καταλήγει η ανακοίνωση ,  θα  εργαστεί άοκνα σε κάθε κατεύθυνση ώστε να αποτυπωθεί η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας στην τελική απόφαση που θα λάβει το Υπουργείο Παιδείας ώστε να μην αλλάξουν βίαια ο εκπαιδευτικός χάρτης και οι όροι δημόσιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας''

    

Απόψεις

Γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα χρωστούν τα μαλλιοκέφαλά τους σε δανεικά και αγύριστα που ευκαίρως-ακαίρως έχουν λάβει από το κράτος. Σε...
randomness