Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΛΑΡΚΟ : Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο εργασίας την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο εργασίας την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 στις 10:00 το πρωι προγραμματίζουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ . Καλούν τα εργατικά κέντρα της Στερεάς, τις ομοσπονδίες των μεταλλωρύχων και μεταλλεργατών, ''να συζητήσουν την πρότασή μας, να επιδιώξουμε, αν το επιτρέπουν οι αντικειμενικές δυσκολίες, με συντονισμό, να συστρατευτούμε όλοι μαζί απέναντι στο νέο εργασιακό μεσαίωνα, να συστρατευτούμε όλοι μαζί για την σωτηρία της ΛΑΡΚΟ που έχει τεράστιες δυνατότητες, χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας με δικαιώματα''.

Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 στο χώρο του εργοστασίου της Λάρυμνας, συνεδρίασαν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων που δραστηριοποιούνται στην ΛΑΡΚΟ. Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και  στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Την διαμαρτυρία τους τα σωματεία  θα  την μεταφέρουν  στην τηλεδιάσκεψη με τον ΥΠΕΚΑ τη Δευτέρα και στον ειδικό διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ την Τριτη 20 Απριλίου . Τα διοικητικά συμβούλια των πέντε συνδικάτων της ΛΑΡΚΟ καλούν επίσης  , τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές ''να είναι δίπλα σε αυτόν τον δίκαιο και τίμιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εδώ και ενάμιση χρόνο''.

''Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να πραγματοποιηθούν επισκευές και η ΛΑΡΚΟ να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια για τους εργαζόμενους. Η ανοχή απέναντι στην κοροϊδία, την απαξίωση, την εγκατάλειψη, τον εμπαιγμό, τελείωσε'' τονίζουν σε ανακοινωσή τους τα σωματεία εργαζομένων .

''Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση και ο διορισμός της ειδικής διαχείρισης έκλεισαν  ένα χρόνο και μέσα σε αυτόν τον χρόνο η ΛΑΡΚΟ έχει γνωρίσει τη μεγαλύτερη απαξίωση στην ιστορία της. Εργοστάσιο και μετάλλια υπολειτουργούν, οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν. Παράλληλα βιώνουμε την οικονομική εξαθλίωση,  την ανασφάλεια για το τι θα γίνει με το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβρη μας εμπαίζει, κρατάει ομήρους και σε αγωνία χιλιάδες οικογένειες. Παίζει το «το σπασμένο τηλέφωνο», δεν ορίζει συνάντηση για να τοποθετηθεί απέναντι στους εργαζόμενους.

 

Ως εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουμε οικονομικά καταστραφεί. Μπήκαμε στο δεύτερο χρόνο ειδικής διαχείρισης και μας λείπουν δύο επιδόματα αδείας, ένα δώρο Χριστουγέννων, δύο δώρα Πάσχα. Παράλληλα οι μηνιαίες περικοπές μας έχουν γονατίσει, συνολικά έχουμε χάσει πάνω από 5 μισθούς. Απαιτούμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ύψος ενός μισθού. Η αγωνία μας εξαντλήθηκε, μετατράπηκε σε αγανάκτηση για το τι θα γίνει με τις ζωές μας, το μόχθο που μας χρωστάει η ΛΑΡΚΟ μέχρι σήμερα''. Τις κινητοποιήσεις οργανώνουν τοΣωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ ,η Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ, το Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» , το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ και το Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ).

 

 

  

    

Αθλητικά