Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με αρτοκλασία και περιφορά εικόνας η Θρησκευτική πανήγυρις προς τιμήν του Αγίου Τρύφωνα στη Λαμία

Με λαμπρότητα γιορτάζεται  και φέτος  στην πόλη της Λαμίας η  μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος  , τηρώντας φυσικά με θρησκευτική ευλάβεια το υγειονομικό πρωτόκολλο και τους περιορισμούς που επιβάλλει  ο αγώνας της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας .

Επίκεντρο του εορτασμού, ο Ναός του Αγίου στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας, ο οποίος κτίσθηκε με δαπάνες  του Συλλόγου Αμπελουργών του Νομού Φθιώτιδος.

Ανήμερα της γιορτής την Δευτέρα  1 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Συμεών, θα χοροστατήσει  της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαμίας  π. Αθανάσιο Κυρίτση.  Η Θρησκευτική πανήγυρις προς τιμήν του Αγίου Τρύφωνα ξεκίνησε σήμερα με τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό,  την αρτοκλασία και την περιφορά της εικόνας στο προαύλιο της εκκλησίας . Για πρώτη φορά φέτος δεν  πραγματοποιήθηκε  ο καθιερωμένος ''μυστικός δείπνος'' με τα πλούσια εδέσματα που ετοίμαζαν  οι γυναίκες του Συλλόγου των Αμπελουργών  .Στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης και ο Αντιδήμαρχος Μακρακώμης Πάνος Κοντογεώργος .

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....
randomness