Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

            

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης στην Ι.Μ. Μεταμόρφωσης Σωτήρος

 

 

Με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου μεγαλοϊερομάρτυρα Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 τελέσθηκε ο Συνοδικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Μοναστηριακό Ναό του Αγίου, στο νέο Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αγιάς Καμένων Βούρλων.

Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών, κ. Φιλόθεος, συγχοροστατούντων των Αγίων Συνοδικών Αρχιερέων, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης, κ. Χρυσοστόμου, και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος, κ. Συμεών, παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

 

 

 

Στο Λαμπρό Συλλείτουργο και τον Πανηγυρικό Όρθρο σήμερα (10/9) χοροστάτησε ο Συνοδικός Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης, κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προηξήρχε ακολούθως και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, συνιερουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών, κ. Φιλοθέου, και του οικείου Ποιμενάρχου, επίσης Συνοδικού Ιεράρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος, κ. Συμεών.

Ο φετινός εορτασμός, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό του γένους των Ελλήνων από τις αλησμόνητες πατρίδες, τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την ευλογία του Προέδρου αυτής, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β’.

* Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας.

    

 

Απόψεις

Το μήνυμα που μεταφέρουν από τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των συνδυασμών που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ότι στη Περιφέρεια...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness