Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Mε μεγάλη επιτυχία η τριήμερη 19η Γιορτή Ψωμιού και Αρτοσκευασμάτων στην Αμφίκλεια.

 

 
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 24/11/19 με μεγάλη επιτυχία και επσκεψιμότητα η τριήμερη 19η Γιορτή Ψωμιού και Αρτοσκευασμάτων στην Αμφίκλεια.
Η έκθεση διοργανώνεται ανά διετία με μέριμνα του τοπικού εμβληματικού συλλόγου ¨Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ¨. H γιορτή  αναδεικνύει πρακτικά την πανάρχαια δυνατή σχέση του ψωμιού με τον κύκλο της ζωής για την τοπική κοινωνία, μεταλαμπαδεύοντας και  αναδείκνύοντας  χρήσιμα και σήμερα στοιχεία από την αξιόλογη τοπική παράδοση.
Η ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης δεν είναι τυχαία. Συμπίπτει με τη γιορτή της Παναγίας της Μεσοσπορίτισσας (Εισόδια της Θεοτόκου), στις 21 Νοεμβρίου, που είναι και πολιούχος της Αμφίκλειας. Η γιορτή αυτή, συνδεδεμένη με το μέσο της σποράς των δημητριακών, αποτελεί ζωντανό στοιχείο της αγροτικής και θρησκευτικής μας παράδοσης.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές οι οποίοι υπό την αιγίδα του Δήμου κινητοποιούν δημιουργικά και συμμετοχικά την σημερινή τοπική κοινωνία, με επίκεντρο την σχετική έκθεση, συμβάλλοντας και στην διατήρηση των απαραίτητων δεσμών συνοχής της.
Στο σπάνιο και ενδιαφέρον τοπικό Μουσείο Άρτου, μπορεί ο καθένας να θαυμάσει αξιόλογα ανάλογα εκθέματα ολοχρονίς  
                                                                                                                                                       Δ Ι Καλπύρης
 
Φωτογραφίες

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.