Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με την παραδοσιακή κουδούνα κηρύχθηκε η έναρξη του Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών στην Παλιοκατούνα Αγράφων

 Ο παλμός της ελληνικής γεωργίας «χτύπησε» στην Παλιοκατούνα του Δήμου Αγράφων, όπου εκπρόσωποι περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών, στελέχη συνεταιρισμών, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και των επιμελητηρίων αντάλλαξαν απόψεις και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για τις τάσεις και τις πολιτικές που επηρεάζουν την ανάπτυξή του αγροτικού τομέα .

Με την παραδοσιακή κουδούνα κηρύχθηκε η έναρξη του Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών , με την παρουσία του Γ. Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Κωνσταντίνου Μπαγινέτα, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου και πολλών αγροτών και κτηνοτρόφων από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο εξελίχθηκε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τους αγρότες λόγω της νέας ΚΑΠ και των πολλαπλών προβλημάτων που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια η κλιματική αλλαγή, η πανδημία και οι πρόσφατες πυρκαγιές, καθώς και οι ευκαιρίες που δίνονται λόγω των εξελίξεων των νέων τεχνολογιών. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι κύριοι θεματικοί άξονες που αναπτύχθηκαν  κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου  αφορούσαν  θέματα της επικαιρότητας, όπως επίσης και διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους της υπαίθρου και ειδικότερα τους νέους αγρότες. Πιο συγκεκριμένα, θέματα που έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή, το ρόλο των αγροτών μέσα από την πανδημία, την ανάπτυξη της ορεινής κτηνοτροφίας, τη διαχείριση των βοσκοτόπων, τον τουρισμό της υπαίθρου, τα τοπικά προϊόντα, καθώς και οι δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών, αποτέλεσαν μέρος των ενοτήτων που αναπτύχθηκαν  κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με την παρουσία στελεχών χάραξης αγροτικής πολιτικής, πανεπιστημιακών, ερευνητών, επιχειρήσεων, επιστημόνων, ανθρώπων του αγροτικού τομέα.

Το ενδιαφέρον όλων κέρδισαν τα περίπτερα νέων Ευρυτάνων αγροτών οι οποίοι εξέθεσαν τα προϊόντα τους και δικαίωσαν το σύνθημα του Συνεδρίου: ‘Τολμούμε-Καινοτομούμε-Δημιουργούμε’.Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κερδίσουν περισσότερα από την παραγωγή των προϊόντων τους. Ξεκινώντας από τις νέες εξελίξεις στην ατομική και συλλογική επιχειρηματικότητα, παρουσιάσθηκαν τα νέα μοντέλα των επισκέψιμων αγροκτημάτων και των αγροσυνεργειών. 

    

randomness