Μεγάλη κινητοποίηση στη Λαμία για το Συλλαλητήριο της Παρασκευής κατα του νόμου Γαβρόγλου
Mεγάλη κινητοποίηση στη Λαμία για το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατα του νομοσχεδίου Γαβρόγλου που ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την κατάργηση του ΤΕΙ Στερεάς και εξαφανίζει την περιοχή μας απο το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης . Με εκατοντάδες μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και επιστολές σε συλλόγους , επιμελητήρια , συνδικαλιστικές και εθελοντικές οργανώσεις , η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαμιέων , καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηιθεί στην Πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 12:30 το μεσημέρι , προκειμένου η Λαμία και η Φθιώτιδα να στείλουν ενα ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την κατάφωρη αδικία που υφίσταται η περιοχή μας με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου . Στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας και ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας .
Συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ,κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους σε ενδειξη διαμαρτυρίας κατά του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας που καταργεί το ΤΕΙ Στερεάς, απαξιώνει την έδρα της Περιφέρειας , τη Λαμία, και μας κάνει Παράρτημα άλλων Πανεπιστημίων .
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12.30 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.
''Οι αντιδράσεις μας, έστω και αργοπορημένες ενάντια στο σχέδιο νόμου Γαβρόγλου είναι μονόδρομος για όλους μας και πρέπει να συμμετέχουμε'' τονίζει σε ανακοινωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας .
Το μήνυμα που στέλνουν στην κυβέρνηση οι αυτοδιοικητικοί της Στερεάς είναι ότι για κανένα λόγο η μεγαλύτερη σε έκταση Περιφέρεια της χώρας δε θα πρέπει να παραμείνει ως η μοναδική χωρίς Πανεπιστήμιο. Για αυτό και θα επιδιώξουν μέσα απο την οργάνωση ενός δυναμικού παμφθιωτικού συλλαλητηρίου να ανατρεψουν την αντιεκπαιδευτική -οπως τη χαρακτηρίζουν -πολιτική του υπουργείου Παιδείας .
Για "αρνητική εξέλιξη και απαράδεκτη απόφαση αν τελικά ισχύσει..." μιλά λόγο ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης και εκφράζει την ικανοποιησή του για το γεγονός οτι σύσσωμοι οι φορείς του τόπου στηρίζουν την προσπάθεια του Δήμου και της ΠΕΔ , συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου Γαβρόγλου, που αδικεί κατάφωρα τη Λαμία και τη Φθιώτιδα.
''Το νομοσχέδιο Γαβρόγλου ,είναι σε βάρος των συμφερόντων της περιοχής μας γιατί στερεί από τη Στερεά Ελλάδα την αναπτυξιακή προοπτική την οποία σηματοδοτεί και στηρίζει η ύπαρξη Πανεπιστημίων και οι συνέργειες που προκύπτουν απ’ αυτό'' σημειώνει ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης .