Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μεγάλη κινητοποίηση στον Καραβόμυλο για το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων

Kλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους Δημοτική Αρχή και κάτοικοι στο Δήμο Στυλίδας για το σχεδιαζόμενο απο την κυβέρνηση κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στον Καραβόμυλο . Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα εξω απο το στρατόπεδο που προορίζεται νε μετατραπεί σύμφωνα με πληροφορίες σε ενα νέο hot spot με τη Δημοτική αρχή και τους κατοίκους να εκφράζουν την εντονη διαμαρτυρία τους και να ζητούν απο το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επανεξετάσει το θέμα και τους χώρους που προτείνονται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες .

Θέλουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους , αλλά ο χώρος του στρατοπέδου δεν είναι κατάλληλος να φιλοξενήσει ενα ν μεγάλο αριθμό προσφύγων , ενω βρίσκεται και σε κατοικημένη περιοχή , επεσήμανε σήμερα η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου , στέλνοντας απο τη συγκέντρωση του Καραβόμυλου το μήνυμα οτι οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες προς κάθε κατεύθυνση θα συνεχιστούν προκειμένου να προστατευτούν οι κάτοικοι της περιοχής .

Στο χώρο της συγκέντρωσης βρέθηκε και ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοτρωνιάς , ο οποίος πρότεινε οι νέοι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν στο hot spot των Θερμοπυλών γιατί εκεί είπε υπάρχει η υποδομή για να υποδεχτούν τις νέες μεταναστευτικές ροές .

Στο πλευρό των κατοίκων και οι επικεφαλείς των παρατάξεων της μειοψηφίας Γιάννης Αποστόλου και Αλεξάνδρα Βεντούρη , καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Τάσος Χρονάς και Κώστας Μπασδέκης . 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου.

 

Φωτογραφίες