μεγαλο το ενδιαφέρον των γυναικών στην ημερίδα γυναικολογικού καρκίνου στο τουριστικό περίπτερο του Αγίου Λουκά
“Τι είναι ο ο ιός των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων και πώς θεραπεύεται;”, “Πώς διαγιγνώσκεται και πώς προλαμβάνεται ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας;”
Σε αυτά και σε άλλα σημαντικά ερωτήματα που απασχολούν όλες τις γυναίκες, απάντησαν εξαιρετικοί επιστήμονες στην ημερίδα γυναικολογικού καρκίνου” που οργάνωσαν οι εθελοντές της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Λαμία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου στον «Πολυχώρο-Πολιτεία», στο τουριστικό περίπτερο του Αγίου Λουκά .
Ο χειρουργός γυναικολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κατώτερου Γεννητικού Αλέξανδρος Μορτάκης, παρουσίασε το θέμα της μόλυνσης από τον HPV (ιός ανθρωπίνων κονδυλωμάτων) και της πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ενώ ο καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας ΕΚΠΑ, στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας Αλέξανδρος Ροδολάκης, ασχολήθηκε με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου.
Στην ημερίδα χαιρετισμό εκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας και υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος η πρόεδρος του Παραρτήματος της Αντικαρκινικής Αλεξάνδρα Βεντούρη Νασοπούλου και η Γραμματέας Παναγιώτα Μπουρντά, και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου.
Οι γυναίκες που παρακολούθησαν την ημερίδα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν οτιδήποτε τους απασχολεί, αφού μετά τις ομιλίες των επιστημόνων ακολούθησε διαδραστική συζήτηση με τους ομιλητές. Είναι λοιπόν μια καλή αφορμή για να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους και να λάβουν έγκυρες και υπεύθυνες απαντήσεις από τους επιστήμονες-ομιλητές.



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

