Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

   

Χρήστος Σταικούρας : ''Το 2021 θα είναι για την Ελλάδα έτος ανάταξης, ανασυγκρότησης και ανάπτυξης''

 

 

Την αισιοδοξία του αλλά και την πεποιθησή του οτι το 2021 θα είναι για την Ελλάδα έτος ανάταξης, ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, εκφράζει στο πρωτοχρονιάτικο μηνυμά του ο υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταικούρας . Ο υπουργός στο μηνυμά του υπενθυμίζει οτι η Ελλάδα, αυτή τη χρονιά, πέραν της υγειονομικής κρίσης, κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρόσθετες κρίσεις, σε διαφορετικά μέτωπα αφου  το 2020 ήταν, παγκοσμίως, έτος δοκιμασίας.

Οι αντοχές των πολιτών δοκιμάστηκαν, οι κοινωνίες αισθάνθηκαν ανασφαλείς, οι ελευθερίες των ανθρώπων περιορίστηκαν, οι οικονομίες κλυδωνίστηκαν, τα συστήματα υγείας πιέστηκαν, και δυστυχώς, ανθρώπινες ζωές χάθηκαν.

Παρόλα αυτά, σημειώνει ο υπουργός , η πατρίδα μας τα πήγε συγκριτικά καλά, σε όλα τα επίπεδα και πεδία.

Η κοινωνία επέδειξε δύναμη και αντοχές, οι πολίτες φανέρωσαν κρυφές δυνατότητες, το επιστημονικό δυναμικό της χώρας ανέδειξε υποτιμημένες αρετές, και η Κυβέρνηση επέδειξε υπευθυνότητα.

Αποδείξαμε ως χώρα, με πρωτεργάτη την κοινωνία, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Κερδίσαμε αξιοπιστία, εμπιστοσύνη, κύρος! Και όλα αυτά αποτιμώνται και αναγνωρίζονται, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον της πατρίδας μας''.

Ο κ. Σταικούρας δεν παραγνωρίζει οτι  οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή, και όχι άμεση , οπως χαρακτηριστικά σημειώνει .

Όμως, η Ελλάδα , υποστηρίζει , διαθέτει αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα, ώστε να τα καταφέρει.

''Διαθέτει δυνατά ιστορικά, γεωπολιτικά, περιβαλλοντικά και γεωγραφικά στοιχεία.

Διαθέτει καλά εκπαιδευμένο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Αυτές τις δυνατότητες η Κυβέρνηση, με τις πολιτικές που εφαρμόζει, τις αναδεικνύει και τις αξιοποιεί.

Πάνω σε αυτά πρέπει να στηριχτούμε, με αυτοπεποίθηση, ώστε, σε συνδυασμό με τη ρεαλιστική προσδοκία της σταδιακής αναχαίτισης της πανδημίας, μέσω των εμβολιασμών, να μεταβούμε από την ύφεση και την αβεβαιότητα, στην ανάπτυξη και την αισιοδοξία.

Εύχομαι το 2021 – έτος εορτασμού των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας – να αποτελέσει για την Ελλάδα ένα έτος αντάξιο του εθνικού και ιστορικού φορτίου που φέρει''.