Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ – Ούτε πρόταση μομφής, ούτε αίτημα για Εξεταστική – Γιατί δεν σηκώνει το γάντι ο Αλέξης Τσίπρας

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΔΕΗ, προς το παρόν όμως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ακραίες επιθετικές κινήσεις κατά της  κυβέρνησης ή της  Διοίκησης της επιχείρησης.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, πέταξε το γάντι προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τον να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της (ή και εναντίον του αρμόδιου υπουργού), ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας δεν σηκώνει το γάντι. Η πρόταση μομφής, άλλωστε, θα συσπειρώσει την κυβέρνηση, θα λήξει πολιτικά το θέμα με ψήφο εμπιστοσύνης και θα στερήσει από την αξιωματική αντιπολίτευση το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του συγκεκριμένου όπλου σε ένα πιθανό σοβαρό θέμα για το επόμενο εξάμηνο.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, ωστόσο, παρά τις αιχμές που αφήνουν στελέχη της για τυχόν ποινικές ευθύνες, δεν προτίθεται, στη συγκεκριμένη τουλάχιστον φάση, να ζητήσουν σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προφανώς επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία.

Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πάντως, θα επιμείνει στα ερωτήματα που θέτει περί χειραγώγησης της μετοχής, αναμένοντας τις αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

Απόψεις

Αθλητικά

Ένα πρωτότυπο δώρο έκανε η εταιρία μεταφορών MCTS στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα χθεσινά (6/12) 27α γενέθλιά του. Όπως ανακοινώθηκε στο twitter της εταιρίας, που είναι...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness