Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Όχι Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στις Δημοτικές Ενότητες Φουρνά και Κτημενίων!

 Εντονες διαμαρτυρίες για την εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις δημοτικές ενότητες Φουρνάς και Κτημενίων εκφράζει η Κίνηση Πολιτών Ευρυτανίας .
 Στην διαμαρτυρία τους προς τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας , η Κίνηση Πολιτών αναφέρει οτι ο  Νομός Ευρυτανίας με την αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Στερεάς  έχει χαρακτηριστεί ως Περιφερειακό Πάρκο Ορεινής Αμιγούς Φύσης και Ορεινής Μεσογειακής Παραδοσιακής Κληρονομιάς. Έχει δε εκπονηθεί ήδη η Μελέτη από την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και είναι σε εξέλιξη το έργο της ανάδειξης . Αυτό αποφεύγεται να αναφερθεί στη ΜΠΕ των έργων, οπως επισημαίνει η Κίνηση Πολιτών , παρά του ότι αυτή έχει εκδοθεί τον Ιανουάριο του 2021.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Σύμφωνα με την Κίνηση Πολιτών ''το ελατόδασος του Δασαρχείου Φουρνά είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος στην Ελλάδα, με την καλύτερη ποιότητα ελάτινου ξύλου, που για τους ελάχιστους μόνιμους οικονομικά ενεργούς εναπομείναντες κατοίκους αποτελεί πηγή ζωής και εισοδήματος.
 
 
 
 
 
 Ο πληθυσμός της Ευρυτανίας συρρικνώνεται διαρκώς λόγω των πολιτικών της εγκατάλειψης και απειλείται η συνέχιση της λειτουργίας της ως αυτόνομος Νομός. Πεποίθησή μας είναι ότι η συγκράτηση του πληθυσμού της Ευρυτανίας περνάει μέσα από την προώθηση και υποστήριξη του ήπιου ορεινού εναλλακτικού τουρισμού, την αξιοποίηση του δασικού πλούτου και τη στήριξη της μελισσοκομίας και της μικρής παραδοσιακής κτηνοτροφίας, στοιχεία που υπονομεύονται από την εγκατάσταση των αιολικών σταθμών σε όλο το Νομό''.

    

 

randomness