Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι ανεμογεννήτριες στο Περιφερειακό Συμβούλιο

• Ηλίας Κυρμανίδης: «Η Στερεά Ελλάδα σηκώνει στις πλάτες της ένα βάρος δυσανάλογο από αυτό που της αναλογεί»

Οι μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας δεσπόζουν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία).

Σε ένα χρόνο από σήμερα, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης του νέου Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ στη χώρα μας, έργο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αλλά και της πολιτικής αντιπαράθεσης τόσο σε κεντρικό οσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Ενόψει του νέου χωροταξικού η σημερινή συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς η Περιφερειακή Αρχή έχει εκφράσει πολλές φορές τις αντιρρήσεις της προς τα αρμόδια υπουργεία για την υπερπληθώρα ανεμογεννητριών που φιλοξενούνται στην Στερεά σε δυσανάλογα μεγέθη από άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ηλία Κυρμανίδη - που θα κάνει και τις εισηγήσεις των θεμάτων που αφορούν την εγκατάσταση Αιολικών Σταθμών - σε περιφερειακό επίπεδο υπάρχει πολιτική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου με την οποία διατυπώνονται συγκεκριμένες ενστάσεις για την τήρηση της αρχής της αναλογικότητας στις περιοχές που έχουν επιλεγεί ως κατάλληλες για την ανάπτυξη ανεμογεννητριών.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Παρασκευής 29 Ιουλίου.

 

 

    

 

Απόψεις

Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,των Ευρωπαίων...