Οι «Θεατροτεχνίτες» του Γυμνασίου Ραχών στην Καμπανία της Ιταλίας
@Κάτω από το πορφυρό φως του ιταλικού νότου, εκεί όπου η ιστορία της Μεγάλης Ελλάδας συναντά το σήμερα, η Θεατρική Ομάδα «Θεατροτεχνίτες» του Γυμνασίου Ραχών έγραψε τη δική της χρυσή σελίδα. Συμμετέχοντας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Αρχαίου Δράματος στην Καμπανία, οι μαθητές δεν μετέφεραν απλώς μια παράσταση. Μετέφεραν την ίδια την ψυχή του ελληνικού πολιτισμού.
Η «Ελένη» του Ευριπίδη: Μια Παράσταση Ανώτερη των Προσδοκιών: Με την αντιπολεμική και ευρηματική τραγωδία του Ευριπίδη, «Ελένη», οι έφηβοι ηθοποιοί στάθηκαν με περισσή αξιοπρέπεια στη ρωμαϊκή σκηνή.
Όταν έπεσε η αυλαία, η σιωπή της μέθεξης έδωσε τη θέση της σε ένα θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης, στάθηκε ιδιαίτερα στην αρτιότητα της δουλειάς των μαθητών.
Η ομάδα απέσπασε Ιδιαίτερη Μνεία για τη σκηνοθετική προσέγγιση και τη διδασκαλία του Χορού καθώς και τον επαινο για τη συνολική παρουσίαση, επισφραγίζοντας μια πορεία γεμάτη κόπο και μεράκι.
Οι «Θεατροτεχνίτες» επέστρεψαν έχοντας στις αποσκευές τους όχι μόνο ένα βραβείο, αλλά μια εμπειρία ζωής.



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

