Ουτε κουβέντα για Πανεπιστήμιο Στερεάς --Δεδομένη η κατάτμηση του ΤΕΙ
Επαληθεύονται δυστυχώς τα σενάρια για τον αποκλεισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απο το νέο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με Επιτροπή Ακαδημαικών .
Τα νέα που έρχονται από το Υπουργείο Παιδείας και αφορούν το Πανεπιστήμιο Στερεάς και την τύχη του ΤΕΙ είναι ασχημα . Η μαραθώνια συνεδρίαση της δεκαμελούς Πανεπιστημιακής Επιτροπής που απαρτίζεται από καθηγητές του ΤΕΙ Στερεάς και του ΑΕΙ και ΤΕΙ Θεσσαλίας και είχε ως αντικείμενο τον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Θεσσαλία και Στερεά κατέληξε οπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές στην μη δημιουργία Πανεπιστημίου Στερεάς , ενώ για την τύχη του ΤΕΙ Στερεάς και εδώ οι εξελίξεις δεν είναι θετικές.
Ο Υπουργός δεν άφησε κανένα περιθώριο Πανεπιστημοποίησης του ΤΕΙ , ενω τα σενάρια που εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι είναι η κατάτμηση του ΤΕΙ και το δεύτερο της ενοποίησης του ΤΕΙ Στερεάς με το ΑΕΙ και ΤΕΙ Θεσσαλίας σε ένα μεγάλο τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα με έδρα τον Βόλο .
Και οι δυο εξελίξεις είναι αρνητικές για την Λαμία και την Περιφέρεια Στερεάς που θα μείνει η μόνη Περιφέρεια χωρίς Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Οι αντιδράσεις θεωρούνται αναμενόμενες ήδη έχουν γίνει συγκεκριμένες τοποθετήσεις από Αυτοδιοικητικούς , αλλά οι βουλευτές αφήνουν ενα παράθυρο αισιοδοξίας λέγοντας οτι το πόρισμα της Επιτροπής δεν δημιουργεί τετελεσμένα και οτι υπάρχουν περιθώρια για μια αλλη πολιτική απόφαση που θα προσεγγίζει περισσότερο το αίτημα της τοπικής κοινωνίας . Ο ρόλος της Επιτροπής είναι γνωμοδοτικός σημειώνουν στις δηλώσεις τους οι κυβερνητικοί βουλευτές .