Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πανελλήνιες 2021: «Πρεμιέρα» για 100.000 υποψηφίους --Μηνύματα πολιτικών προσώπων για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021

Με μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, και έχοντας δηλώσει το αποτέλεσμα του πρώτου self test , περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι δίνουν αύριο, Δευτέρα, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, την πρώτη «μάχη» για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) σήμερα , πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών, θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, ενώ οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν την Τρίτη με τα Νέα Ελληνικά.

 

Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ.. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας -Αρχιτεκτονικό Σχέδιο- για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Η συμμετοχή υποψηφίων, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια self test και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έγινε από την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, έως και σήμερα, Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Self test: Διάθεση από 14 έως 19 Ιουνίου στην εκπαιδευτική κοινότητα

Υποψήφιοι, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στη πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο υποψήφιος/εκπαιδευτικός λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο, κατόπιν αίτησής τους, προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος. Ως προς τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος, θα υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης.

- Σε περίπτωση που κάποιος από τους διαμένοντες στο ίδιο σπίτι με υποψήφιο/-α βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ο/η υποψήφιος/-α μπορεί να συμμετέχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις με την επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού αποτελέσματος (PCR ή rapid-test).

- Σε περίπτωση που κάποια περιοχή της χώρας χαρακτηριστεί «κόκκινη» εν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, οι εξετάσεις θα συνεχίζονται κανονικά με την προσκόμιση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test) από υποψήφιους και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Υγειονομικά μέτρα

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού, καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).

Στην εξέταση του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, ωστόσο θα πρέπει να τηρείται απόσταση τριών μέτρων μεταξύ εξεταζομένων και εξεταστών πίσω από το παραβάν, και τα μουσικά όργανα θα πρέπει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης κάθε υποψηφίου να καθαρίζονται με απολυμαντικό υγρό.

Για τις πρακτικές δοκιμασίες ΤΕΦΑΑ τόσο τα όργανα εξέτασης όσο και ο βοηθητικός εξοπλισμός απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση, ενώ τηρείται απόσταση μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης.

Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Στα επαγγελματικά λύκεια οι εξετάσεις αρχίζουν στις 15 Ιουνίου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

 

Πηγή:cnn.gr

                                                        Το μήνυμα της Κεραμέως στους υποψηφίους

 

«Να πετύχουν όσα επιθυμούν», ευχήθηκε σε όσες και όσους συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που ξεκινούν την Δευτέρα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η κυρία Κεραμέως πρόσθεσε, πως οι μαθητές και οι μαθήτριες απέδειξαν, ότι «ξεπερνώντας τις πρωτόγνωρες δυσκολίες των τελευταίων δυο χρόνων, τίποτα δεν μπορεί να τις και τους εμποδίσει από το να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται».

Για αυτό το λόγο, συνέχισε η κυρία Κεραμέως, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές, όσο και στις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς, που τους στήριξαν σε όλη τη διαδρομή.

«Μπροστά σας έχετε όλες τις προοπτικές, το μέλλον σας ανήκει. Καλή επιτυχία», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

 

 

Tα μηνύματα των πολιτικών της Φθιώτιδας

 

 

Μήνυμα Xρήστου Σταικούρα για την Έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021

 Αγαπητές υποψήφιες, αγαπητοί υποψήφιοι,

με αφορμή την αυριανή έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εύχομαι, από καρδιάς, καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους σας!

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν μια κορυφαία στιγμή για τη μαθητική σας ζωή.

Στιγμή, για την οποία προετοιμαστήκατε με προσωπικές θυσίες, υπομονή και μεθοδικότητα.

 Για δεύτερη συνεχή χρονιά, αντιμετωπίσατε, πέρα από τις συνήθεις προκλήσεις, και τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία. Και τα καταφέρατε. Καταφέρατε να υπερνικήσετε τις όποιες δυσκολίες και ανταποκριθήκατε στις απαιτήσεις της ιστορικής αυτής συγκυρίας, χωρίς να παρεκκλίνετε από το στόχο και το δρόμο σας. Για αυτό σας αξίζουν, ήδη, θερμά συγχαρητήρια!

 Το ίδιο ισχύει και για τις οικογένειες και τους καθηγητές σας, των οποίων η αρωγή, η συμβολή και η συμπαράσταση είναι πραγματικά, ανεκτίμητη και αναντικατάστατη.

 Η κοινωνία μας έχει ανάγκη τη νέα γενιά, τις ιδέες σας και τη δυναμική σας.

 

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους!

Το μέλλον σας ανήκει!

 

Μήνυμα του Βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα

 

 

 

 

 

«Τη Δευτέρα ο αγώνας των πανελληνίων εξετάσεων ξεκινά.

 

Ύστερα από μία δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά, όπου κλήθηκες να μελετήσεις και να διδαχθείς μέσα από μία οθόνη, όπου σου ζητήθηκε να μείνεις στο σπίτι μακριά από το σχολείο και την παρέα σου, τώρα είναι η στιγμή που μπαίνεις στη μάχη για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Μπορεί να αισθάνεσαι φόβο, άγχος, αβεβαιότητα. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Μπορείς να καταφέρεις ότι βάλεις στο νου σου αρκεί να έχεις καθαρή σκέψη, ηρεμία και επιμονή.

 

Στην πρώτη σου αυτή δοκιμασία στο δρόμο προς την ενηλικίωση, δεν είσαι μόνος, δεν είσαι μόνη.

 

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στάθηκαν στο πλευρό σου και είναι ήδη περήφανοι για σένα.

 

Στο νέο κεφάλαιο που αρχίζεις, θα συναντήσεις πολλές ευκαιρίες και διαφορετικά μονοπάτια για να επιλέξεις.

 

Με πίστη στα όνειρα και στις επιθυμίες σου, θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

 

Το μέλλον ανήκει σε εσένα! Ανοίξτε τα φτερά σου και κατακτήστε το!

 

Εύχομαι όλοι σου οι κόποι και οι θυσίες να ανταμειφθούν! Καλή επιτυχία!»

 

Μήνυμα Ιωάννη Σαρακιώτη προς τους μαθητές για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

 

Η σκέψη ολόκληρης της κοινωνίας βρίσκεται σε εσάς, στις μαθήτριες και τους μαθητές, που μέσα από τις Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεκδικήσετε μια θέση στο μέλλον σας. Οι ιδιαίτερες συνθήκες, που προέκυψαν στην εκπαιδευτική διαδικασία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν καταστήσει ιδιαιτέρως δύσκολη την προετοιμασία για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κι αυτό σας το αναγνωρίζουν όλοι.

 

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε δώσατε μια άνιση μάχη ενάντια στο χρόνο και στις γνώσεις που έπρεπε να αποκτήσετε για να γίνουν ικανότητα σκέψης. Είμαι όμως απολύτως σίγουρος πως με δημιουργική ψυχραιμία και ήρεμη σκέψη θα ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων διότι τα ψυχικά αποθέματα της γενιάς σας είναι αστείρευτα και πάνω σ’ αυτά θα οικοδομηθεί η Ελλάδα του αύριο, που όλοι οραματιζόμαστε. Γι’ αυτό λοιπόν, να γνωρίζετε πως σήμερα δε δίνετε εξετάσεις μόνο για εσάς τους ίδιους, τους καθηγητές και τις οικογένειές σας, που μόχθησαν για να σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή μόρφωση, αλλά για την ίδια τη χώρα μας που σας έχει ανάγκη και στηρίζει την ελπίδα της σε εσάς!

 

Εύχομαι να έχετε την επιτυχία που ονειρεύεστε. Το μέλλον είναι μπροστά σας και σας περιμένει.

 

 

                                             Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραίσκος : Ένα ταξίδι τελειώνει, ένα άλλο ξεκινά…
 
 
''Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, σε μια δύσκολη χρονιά λόγω των συνεπειών της πανδημίας, θέλω να ευχηθώ ολόψυχα στα παιδιά του δήμου μας αλλά και σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία, στη δοκιμασία τους για την είσοδο τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
-
Ολοκληρώσατε το σχολικό σας ωραίο ταξίδι μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες.
Όμως ένα καινούριο ταξίδι ξεκινά και με γνώση, υπομονή και επιμονή, ψυχραιμία και σύνεση, θα το ξεκινήσετε με τον καλύτερο τρόπο.
-
Οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία, ανάμεσα στις πολλές που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε στη ζωή.
-
Και για αυτό, όλοι θα είμαστε δίπλα σας. Γιατί η αγάπη μας για σας είναι ανεξάρτητη του αποτελέσματος που θα πετύχετε και θα σας συντροφεύει πάντα.
-
Σε αυτό το καινούριο αύριο, που θα σημάνει ένα νέο κύκλο εμπειριών για τη ζωή σας, μη χάνετε ποτέ την πίστη στον εαυτό σας.
-
Ως Δήμαρχος Λαμιέων, η θετική μου σκέψη, η αγάπη και οι ευχές μου είναι μαζί σας!
-
Καλό ξεκίνημα και καλή επιτυχία''!

 

 

 

 

 

 

 

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

 

Από αύριο και για δύο εβδομάδες είναι μια περίοδος που οι σκέψεις μας είναι κοντά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

 

Ένα όμορφο ταξίδι στα θρανία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τελειώνει και η σκληρή προσπάθεια χρόνων για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μπαίνει στην τελική της ευθεία.

 

Οι εξετάσεις αυτές θα σηματοδοτήσουν για όλους εσάς, μαθητές και μαθήτριες την έναρξη ενός άλλου νέου ταξιδιού είτε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε στην αγορά εργασίας.

 

Για να φτάσετε ως εδώ χρειάστηκε κόπος, προσήλωση, οργάνωση, πίστη στον εαυτό σας και τα όνειρά σας, ειδικά αυτή τη δεύτερη, πολύ δύσκολη για όλους χρονιά της πανδημίας! Και ήρθε η στιγμή να ανοίξετε να φτερά σας και με την εμπειρία που έχετε συσσωρεύσει από τη σχολική περίοδο να κάνετε βήματα ζωής, της δικής σας ζωής!

 

Ως Δήμαρχος Λοκρών σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία, καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα στο τέλος αυτής της διαδρομής!

 

Εύχομαι όλες και όλοι να ανταμειφθείτε για τους κόπους σας και έχετε τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου για την προσπάθειά σας! Το άγχος δεν θα βοηθήσει τις ημέρες αυτές. Η ψυχραιμία και η συγκέντρωση μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

 

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μια από τις πολλές μάχες που θα κληθείτε να δώσετε στη μετέπειτα ζωή σας. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα να θυμάστε ότι η ζωή σας δεν κρίνετε μόνο από αυτές. Μην σταματήσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας, τους στόχους σας! Πιστέψτε στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας με τα εφόδια που έχετε αποκτήσει και θα αποκτήσετε στην πορεία.

 

Όλοι και όλες σας έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μου, τη θετική μου σκέψη και τις ευχές μου για καλή επιτυχία στις εξετάσεις, για καλή επιτυχία στη ζωή σας!

 

 

 

 

 

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness