Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πανελλήνιες 2021: «Πρεμιέρα» για 4.863 υποψηφίους στη Στερεά!

Με μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, και έχοντας δηλώσει το αποτέλεσμα του πρώτου self test, περισσότεροι από 100.000 υποψήφιοι έδωσαν χθες, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, την πρώτη «μάχη» για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) χθες, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών, εξετάστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, ενώ οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν σήμερα  Τρίτη με τα Νέα Ελληνικά.
Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ.. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας -Αρχιτεκτονικό Σχέδιο- για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.
Στη Στερεά Ελλάδα στις εξετάσεις συμμετέχουν 3.831 υποψήφιοι στα ΓΕΛ και 852 στα ΕΠΑΛ διεκδικώντας 77.415 θέσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Σε ό,τι αφορά την Φθιώτιδα οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 1.133 για τα ΓΕΛ και 202 για τα ΕΠΑΛ.
Η συμμετοχή υποψηφίων, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια self test και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.
Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έγινε από την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, έως και την  Κυριακή 13 Ιουνίου.
Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.
Υποψήφιοι, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.
Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στη πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο υποψήφιος/εκπαιδευτικός λαμβάνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και προσέρχεται στο εξεταστικό κέντρο.
Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο, κατόπιν αίτησής τους, προσκομίζοντας το αποδεικτικό του εργαστηριακού αποτελέσματος. Ως προς τους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος, θα υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης.
- Σε περίπτωση που κάποιος από τους διαμένοντες στο ίδιο σπίτι με υποψήφιο/-α βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ο/η υποψήφιος/-α μπορεί να συμμετέχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις με την επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού αποτελέσματος (PCR ή rapid-test).
- Σε περίπτωση που κάποια περιοχή της χώρας χαρακτηριστεί «κόκκινη» εν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων, οι εξετάσεις θα συνεχίζονται κανονικά με την προσκόμιση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test) από υποψήφιους και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Υγειονομικά μέτρα
Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων και στους εξωτερικούς χώρους τους, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό (επαρκής φυσικός αερισμός των αιθουσών, αποφυγή συγχρωτισμού, τήρηση αποστάσεων και προσωπικών κανόνων υγιεινής-χρήση αντισηπτικού, καθώς και σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών).
Στην εξέταση του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» επιτρέπεται η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, ωστόσο θα πρέπει να τηρείται απόσταση τριών μέτρων μεταξύ εξεταζομένων και εξεταστών πίσω από το παραβάν, και τα μουσικά όργανα θα πρέπει μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης κάθε υποψηφίου να καθαρίζονται με απολυμαντικό υγρό.
Για τις πρακτικές δοκιμασίες ΤΕΦΑΑ τόσο τα όργανα εξέτασης όσο και ο βοηθητικός εξοπλισμός απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση, ενώ τηρείται απόσταση μεταξύ των υποψηφίων στους χώρους προετοιμασίας ή προθέρμανσης.
Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, συνιστάται στους συγγενείς των υποψηφίων να μην συνωστίζονται έξω από το χώρο του εξεταστικού κέντρου.

Στα επαγγελματικά λύκεια οι εξετάσεις αρχίζουν στις 15 Ιουνίου με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος στις Πανελλήνιες είναι η κατάθεση δυο μηχανογραφικών (για φοίτηση σε ΑΕΙ και Δημόσιο ΙΕΚ), η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες και η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Στην αίθουσα της εξέτασης οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας. Επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων)
Εάν ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

H ΠτΔ προς τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις
Μήνυμα στήριξης και ελπίδας σε όλα τα παιδιά που ξεκίνησαν σήμερα τις Πανελλήνιες εξετάσεις στέλνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μέσω Τwitter. Στην ανάρτησή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εύχεται το αποτέλεσμα να δικαιώσει τις προσδοκίες τους και τονίζει ότι «η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει, είναι το κουράγιο να συνεχίζεις». Όπως αναφέρει: «Πρώτη μέρα των πανελληνίων εξετάσεων, εύχομαι σε όλα τα παιδιά ένα αποτέλεσμα που θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους. Ας δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, με τη σκέψη ότι "η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει, είναι το κουράγιο να συνεχίζεις"»

Μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη
«Καλή επιτυχία σε όλες και όλους. Με πίστη και αισιοδοξία» ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook και twitter) στους μαθητές που δίνουν "τη μάχη της μόρφωσης" συμμετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις.
«Ύστερα από έναν δύσκολο χειμώνα, οι νέοι μας ξεκινούν, σήμερα, να γράφουν μία καινούργια σελίδα στη ζωή τους» τονίζει ο πρωθυπουργός και προσθέτει: «οι φετινές Πανελλήνιες οργανώθηκαν ώστε να απαντούν στα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Αλλά και να υπηρετούν καλύτερα τον χαρακτήρα τους. Ο ρόλος τους, ωστόσο, παραμένει o ίδιος: αποτελούν τη γέφυρα προς το πανεπιστήμιο. Όχι, όμως, και τη μόνη γέφυρα προς την πρόοδο».
Ο κ. Μητσοτάκης εύχεται «καλή δύναμη στα κορίτσια και στα αγόρια που, από το πρωί, δίνουν τη μάχη της μόρφωσης» και επισημαίνει: «Ας μη ξεχνούν, όμως, ότι τέτοιες μάχες έχει πολλές και διαφορετικές ο πόλεμος της ζωής. Και ότι είναι στο χέρι τους να τον κερδίσουν, νικώντας όχι μόνο σε αυτές, αλλά και στις πολλές εξετάσεις που θα ακολουθήσουν. Αρκεί να κρατούν πάντα ζωντανή τη φλόγα της μάθησης και της διεκδίκησης ενός πιο όμορφου αύριο».
«Καλή επιτυχία σε όλες και όλους. Με πίστη και αισιοδοξία» καταλήγει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Μήνυμα Aλέξη Τσίπρα
«Ψύχραιμοι, δυνατοί, με πείσμα και θέληση, να δώσετε τον αγώνα των Πανελληνίων που ξεκινά σήμερα. Αλλά να γνωρίζετε ότι δεν είναι αγώνας δίχως αύριο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram. «Το μέλλον είναι ένας στίβος διαρκείας, με ανοιχτές και κλειστές στροφές, νίκες, ήττες και θριάμβους, που κρίνεται κάθε μέρα», προσθέτει ο κ. Τσίπρας και εκφράζει τις πιο θερμές ευχές του για καλή επιτυχία στους μαθητές και τις οικογένειες τους που στέκονται δίπλα τους.

To μήνυμα της Κεραμέως στους υποψηφίους
«Να πετύχουν όσα επιθυμούν», ευχήθηκε σε όσες και όσους συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η κυρία Κεραμέως πρόσθεσε, πως οι μαθητές και οι μαθήτριες απέδειξαν, ότι «ξεπερνώντας τις πρωτόγνωρες δυσκολίες των τελευταίων δυο χρόνων, τίποτα δεν μπορεί να τις και τους εμποδίσει από το να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται».
Για αυτό το λόγο, συνέχισε η κυρία Κεραμέως, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές, όσο και στις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς, που τους στήριξαν σε όλη τη διαδρομή.
«Μπροστά σας έχετε όλες τις προοπτικές, το μέλλον σας ανήκει. Καλή επιτυχία», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Τα μηνύματα των πολιτικών της Φθιώτιδας
Χρήστος Σταϊκούρας
Αγαπητές υποψήφιες, αγαπητοί υποψήφιοι,
με αφορμή την  έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εύχομαι, από καρδιάς, καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους σας!
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν μια κορυφαία στιγμή για τη μαθητική σας ζωή. Στιγμή, για την οποία προετοιμαστήκατε με προσωπικές θυσίες, υπομονή και μεθοδικότητα.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, αντιμετωπίσατε, πέρα από τις συνήθεις προκλήσεις, και τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία. Και τα καταφέρατε. Καταφέρατε να υπερνικήσετε τις όποιες δυσκολίες και ανταποκριθήκατε στις απαιτήσεις της ιστορικής αυτής συγκυρίας, χωρίς να παρεκκλίνετε από το στόχο και το δρόμο σας. Για αυτό σας αξίζουν, ήδη, θερμά συγχαρητήρια!
Το ίδιο ισχύει και για τις οικογένειες και τους καθηγητές σας, των οποίων η αρωγή, η συμβολή και η συμπαράσταση είναι πραγματικά, ανεκτίμητη και αναντικατάστατη.
Η κοινωνία μας έχει ανάγκη τη νέα γενιά, τις ιδέες σας και τη δυναμική σας.
Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους! Το μέλλον σας ανήκει!

Θέμης Χειμάρας
«Ο αγώνας των πανελληνίων εξετάσεων ξεκίνησε.
Ύστερα από μία δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά, όπου κλήθηκες να μελετήσεις και να διδαχθείς μέσα από μία οθόνη, όπου σου ζητήθηκε να μείνεις στο σπίτι μακριά από το σχολείο και την παρέα σου, τώρα είναι η στιγμή που μπαίνεις στη μάχη για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μπορεί να αισθάνεσαι φόβο, άγχος, αβεβαιότητα. Πάρε μια βαθιά ανάσα. Μπορείς να καταφέρεις ότι βάλεις στο νου σου αρκεί να έχεις καθαρή σκέψη, ηρεμία και επιμονή. Στην πρώτη σου αυτή δοκιμασία στο δρόμο προς την ενηλικίωση, δεν είσαι μόνος, δεν είσαι μόνη. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στάθηκαν στο πλευρό σου και είναι ήδη περήφανοι για σένα. Στο νέο κεφάλαιο που αρχίζεις, θα συναντήσεις πολλές ευκαιρίες και διαφορετικά μονοπάτια για να επιλέξεις. Με πίστη στα όνειρα και στις επιθυμίες σου, θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει.
Το μέλλον ανήκει σε εσένα! Ανοίξτε τα φτερά σου και κατακτήστε το!
Εύχομαι όλοι σου οι κόποι και οι θυσίες να ανταμειφθούν! Καλή επιτυχία!»

Γιώργος Κοτρωνιάς
Μαθήτριες και μαθητές ξεκινούν τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία, καλούνται να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις και το βαρύ περιβάλλον που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα από την πανδημία και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στη μάχη για το μέλλον τους. Έχω ζήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις και ως μαθητής και ως γονιός και γνωρίζω την ένταση και το βάρος που έχουν παιδιά και οικογένειες όλη αυτή την περίοδο.
Όμως πιστέψτε με, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, είναι βέβαιο ότι, από αυτόν τον αγώνα όλοι θα βγουν δυνατότεροι και τα παιδιά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα έχουν βάλει ένα γερό θεμέλιο για το μέλλον τους.
Εύχομαι λοιπόν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, να έχουν δύναμη, υγεία και να  επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, να μην πάψουν ποτέ να ονειρεύονται και να βάζουν νέους στόχους γιατί η ζωή μας δίνει πολλές ευκαιρίες και είναι σημαντικό κάθε δοκιμασία να την αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία, σοβαρότητα και να αντλούμε από αυτή την μεγαλύτερη δυνατή εμπειρία.  
Καλή Επιτυχία !!!

Ιωάννης Σαρακιώτης
Η σκέψη ολόκληρης της κοινωνίας βρίσκεται σε εσάς, στις μαθήτριες και τους μαθητές, που μέσα από τις Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεκδικήσετε μια θέση στο μέλλον σας. Οι ιδιαίτερες συνθήκες, που προέκυψαν στην εκπαιδευτική διαδικασία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχουν καταστήσει ιδιαιτέρως δύσκολη την προετοιμασία για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κι αυτό σας το αναγνωρίζουν όλοι.
Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε δώσατε μια άνιση μάχη ενάντια στο χρόνο και στις γνώσεις που έπρεπε να αποκτήσετε για να γίνουν ικανότητα σκέψης. Είμαι όμως απολύτως σίγουρος πως με δημιουργική ψυχραιμία και ήρεμη σκέψη θα ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων διότι τα ψυχικά αποθέματα της γενιάς σας είναι αστείρευτα και πάνω σ’ αυτά θα οικοδομηθεί η Ελλάδα του αύριο, που όλοι οραματιζόμαστε. Γι’ αυτό λοιπόν, να γνωρίζετε πως σήμερα δε δίνετε εξετάσεις μόνο για εσάς τους ίδιους, τους καθηγητές και τις οικογένειές σας, που μόχθησαν για να σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή μόρφωση, αλλά για την ίδια τη χώρα μας που σας έχει ανάγκη και στηρίζει την ελπίδα της σε εσάς!
Εύχομαι να έχετε την επιτυχία που ονειρεύεστε. Το μέλλον είναι μπροστά σας και σας περιμένει.

Θύμιος Καραίσκος, Δήμαρχος Λαμιέων:
Ένα ταξίδι τελειώνει, ένα άλλο ξεκινά…
 Με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων , σε μια δύσκολη χρονιά λόγω των συνεπειών της πανδημίας, θέλω να ευχηθώ ολόψυχα στα παιδιά του δήμου μας αλλά και σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία, στη δοκιμασία τους για την είσοδο τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ολοκληρώσατε το σχολικό σας ωραίο ταξίδι μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες.
Όμως ένα καινούριο ταξίδι ξεκινά και με γνώση, υπομονή και επιμονή, ψυχραιμία και σύνεση, θα το ξεκινήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία, ανάμεσα στις πολλές που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε στη ζωή. Και για αυτό, όλοι θα είμαστε δίπλα σας. Γιατί η αγάπη μας για σας είναι ανεξάρτητη του αποτελέσματος που θα πετύχετε και θα σας συντροφεύει πάντα. Σε αυτό το καινούριο αύριο, που θα σημάνει ένα νέο κύκλο εμπειριών για τη ζωή σας, μη χάνετε ποτέ την πίστη στον εαυτό σας. Ως Δήμαρχος Λαμιέων, η θετική μου σκέψη, η αγάπη και οι ευχές μου είναι μαζί σας!
Καλό ξεκίνημα και καλή επιτυχία!

Θανάσης Ζεκεντές, Δήμαρχος Λοκρών
Είναι μια περίοδος που οι σκέψεις μας είναι κοντά στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.
Ένα όμορφο ταξίδι στα θρανία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τελειώνει και η σκληρή προσπάθεια χρόνων για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μπαίνει στην τελική της ευθεία.
Οι εξετάσεις αυτές θα σηματοδοτήσουν για όλους εσάς, μαθητές και μαθήτριες την έναρξη ενός άλλου νέου ταξιδιού είτε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε στην αγορά εργασίας.
Για να φτάσετε ως εδώ χρειάστηκε κόπος, προσήλωση, οργάνωση, πίστη στον εαυτό σας και τα όνειρά σας, ειδικά αυτή τη δεύτερη, πολύ δύσκολη για όλους χρονιά της πανδημίας! Και ήρθε η στιγμή να ανοίξετε να φτερά σας και με την εμπειρία που έχετε συσσωρεύσει από τη σχολική περίοδο να κάνετε βήματα ζωής, της δικής σας ζωής!
Ως Δήμαρχος Λοκρών σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία, καλή δύναμη και καλά αποτελέσματα στο τέλος αυτής της διαδρομής! Εύχομαι όλες και όλοι να ανταμειφθείτε για τους κόπους σας και έχετε τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου για την προσπάθειά σας! Το άγχος δεν θα βοηθήσει τις ημέρες αυτές. Η ψυχραιμία και η συγκέντρωση μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.
Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μια από τις πολλές μάχες που θα κληθείτε να δώσετε στη μετέπειτα ζωή σας. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα να θυμάστε ότι η ζωή σας δεν κρίνετε μόνο από αυτές. Μην σταματήσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας, τους στόχους σας! Πιστέψτε στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας με τα εφόδια που έχετε αποκτήσει και θα αποκτήσετε στην πορεία.
Όλοι και όλες σας έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μου, τη θετική μου σκέψη και τις ευχές μου για καλή επιτυχία στις εξετάσεις, για καλή επιτυχία στη ζωή σας'!

Αθανασία Στιβακτή, Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας
Γεμάτη σταυροδρόμια η ζωή μας... Ένα εκ των σημαντικότερων αποτελούν και οι Πανελλήνιες εξετάσεις!
Άλλα οδηγούν στο όνειρο, άλλα σε αδιέξοδο, σε άλλα ο δρόμος είναι βατός, σε άλλα κακοτράχαλος, αλλού υπάρχει σήμανση, αλλού χάνεις τον προσανατολισμό, όμως παντού υπάρχει η επιλογή αλλαγής πορείας!
 Για όλους τους απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι πανελλήνιες αποτελούν κομβικό σημείο. Ένα μακρύ ταξίδι προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς φθάνει στο τέλος του και ένα νέο γεμάτο όνειρα και ελπίδες ξεκινά! Ασχέτως αποτελέσματος, όμως, αυτό που μετρά πάντοτε είναι η προσπάθεια, η επιμονή και η μετατροπή της οποιασδήποτε αποτυχίας σε δύναμη!
 Εν όψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων εύχομαι σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που έδωσαν τη δική τους μάχη, καλή δύναμη και σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή επιτυχία! Να θυμάστε ότι τίποτα δεν σταματά εδώ και τίποτα δεν κρίνεται από μία άτυχη στιγμή. Να έχετε πίστη στον εαυτό σας και σε όλα τα μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά σας να διαλέγετε πάντα τα πιο δύσκολα. Είναι εκείνα με την ομορφότερη θέα...

Χαράλαμπος Λιόλιος, Δήμαρχος Δομοκού
Αγαπητά μας παιδιά,
Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία στην πρώτη μεγάλη σας δοκιμασία.
Εύχομαι το αποτέλεσμα να ανταμείψει τους κόπους σας και να αποτελέσει την αρχή για ένα νέο κύκλο γνώσεων και εμπειριών.
Πιστέψτε στον εαυτό σας και στις ικανότητές σας! Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος, αλλά η επιμονή, η αποφασιστικότητα και η πίστη στις δυνάμεις σας είναι στοιχεία που βοηθούν στην κατάκτηση των ονείρων σας.
Καλή δύναμη στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που μοιράζονται τα άγχη και τις αγωνίες σας''.

ΚΙΝ.ΑΛ. Φθιώτιδας
Η Ν.Ε. Φθιώτιδας του Κινήματος Αλλαγής εύχεται καλή επιτυχία στις μαθήτριες και στους μαθητές που μπαίνουν τη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Σε μία οριακή συγκυρία για τη χώρα μας, λόγω της πανδημίας, είναι γεγονός ότι η Παιδεία είναι από τους τομείς που έχουν υποστεί τα βαρύτερα πλήγματα. Η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και η λειτουργία της σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης είχαν σίγουρα αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους εμπλεκομένους ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ  δεν έπραξε τ’  αυτονόητα ώστε αυτές ν’ αμβλυνθούν.  Παρόλα αυτά, οι μαθητές καλούνται να δώσουν τον αγώνα  για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την αμέριστη συμπαράσταση των γονέων και των  εκπαιδευτικών, που επίσης αξίζουν συγχαρητήρια.  Πρόκειται για έναν αγώνα σκληρό που θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουν ως πρόκληση  κι ευκαιρία ν’ αποδείξουν στους εαυτούς τους ότι με θέληση κι εργατικότητα κάθε εμπόδιο μπορεί να καμφθεί.
Είναι επίσης ένας αγώνας το αποτέλεσμα του οποίου δεν αποτελεί το τέλος της ζωής τους αλλά την αφετηρία των μεγάλων μαχών που έχουν να δώσουν ως ενήλικες.
Καλή Επιτυχία σε όλες και όλους!

Εβδομάδα Προσευχής στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που  συμμετέχουν
στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
 Συνεχίστηκαν ολη την περασμένη  εβδομάδα οι παρακλήσεις  που έχει αφιερώσει Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Στην τελευταία Ιερά Παράκληση χοροστάτησε για μία ακόμη φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών παρουσία και του Δημάρχου Λαμιέων  Ευθυμίου Καραΐσκου. Έψαλαν μικροί και μεγάλοι μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».  Ο Σεβασμιώτατος για μία ακόμη φορά ευχήθηκε  καλή επιτυχία και τόνισε ότι «αυτή η δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι ένα θετικό σκαλοπάτι για τη ζωή τους». Η εβδομάδα προσευχής συνεχίστηκε  το πρωί του Σαββάτου με Θεία Λειτουργία σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως αφιερωμένη στα παιδιά.