Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πλακιωτάκης-Γρηγοράκος εξομολογούνται τη «μάχη» τους με τον κορωνοϊό: «Ήξερα ότι αν έφτανα στο σημείο να διασωληνωθώ, θα είχα ελάχιστες πιθανότητες να ζήσω»

Στις δύσκολες ώρες που πέρασαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό, αναφέρθηκαν ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Τα μηνύματα από τα αγαπημένα σου πρόσωπα και από τους φίλους λειτουργούν ως πολλαπλασιαστής δύναμης και θέλησης. Επιπλέον εκείνες τις δύσκολες ώρες υπάρχουν τα ανάμεικτα συναισθήματα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, ξεκαθαρίζοντας ότι στην εντατική αισθάνθηκε λύπη και φόβο, γιατί κανείς δεν ήξερε πού μπορεί να φτάσει ο ιός.

«Κατά τη μεταφορά μου από την απλή μονάδα στην Εντατική, κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και πραγματικά φοβήθηκα. Όμως εκείνες τις δύσκολες ώρες πρέπει να σκέφτεσαι τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον, με τα αγαπημένα σου πρόσωπα», συμπλήρωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος αναφέρθηκε στη δική του μάχη, που είχε ξεχωριστό νόημα καθώς ο ίδιος είναι καθηγητής Εντατικής Θεραπείας και όσοι βρίσκονταν στο πλάι του ήταν φίλοι και μαθητές του.

«Δεν ήμουν εύκολος ασθενής. Συζήτησα μαζί τους για να διασωληνωθώ», υπογράμμισε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, εξηγώντας τη διαδικασία που ακολούθησε για τη νοσηλεία του. «Είπα στους γιατρούς πως εάν διασωληνωθώ θα πεθάνω», συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκτιμώντας ο ίδιος ότι οι πιθανότητες να ζήσει ήταν ελάχιστες, εάν έφτανε στο σημείο να χρειαστεί να διασωληνωθεί.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

randomness