Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Προμηθεύτηκε με self test ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών

Με τα απαραίτητα self test, προκειμένου να διεξαχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα και να είναι υγειονομικώς ασφαλείς, πρέπει να εφοδιαστούν όλοι όσοι συμμετέχουν στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας που θα τελούνται στους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης (28/4), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών βρέθηκε στο φαρμακείο του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδας, Νίκου Δασκαλόπουλου για να παραλάβει συμβολικά το δικό του, προσωπικό self test ενώ ενημερώθηκε για την πορεία εφοδιασμού σε όλα τα μήκη και πλάτη της Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε στις δηλώσεις του: «Προκειμένου να γιορτάσουμε ένα υγειονομικώς ασφαλές Πάσχα, έχουμε φροντίσει σε συνεννόηση με την Πολιτεία, όλοι οι ιερείς μας, οι νεοκόροι, οι ιεροψάλτες, το βοηθητικό προσωπικό, οι επίτροποι, όλοι όσοι θα βοηθήσουν και θα διακονίσουν τη θεία λατρεία και όλες τις δραστηριότητες των ενοριών, προσκύνησης του Επιταφίου και όλα όσα είναι απαραίτητα, να μπορέσουν να προμηθευθούν δωρεάν self test προκειμένου να έχουν κάνει το σχετικό αυτοέλεγχο, να έχουν ενημερώσει την πλατφόρμα και να είναι εφοδιασμένοι με τη σχετική βεβαίωση.

Παρά το γεγονός ότι, προσωπικά, σε όλη την περίοδο της πανδημίας, υποβάλλομαι συνέχεια σε rapid test και σε μοριακούς ελέγχους, εντούτοις έβαλα και το δικό μου όνομα στην πλατφόρμα.

Συνολικά για τη Φθιώτιδα, με τη φροντίδα της Μητροπόλεως, έχουν δηλωθεί 944 άτομα, 1888 self test είναι για τη Μεγάλη Εβδομάδα και ήρθα σήμερα, συμβολικά, εδώ, στον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου και τον ευχαριστώ και τον ίδιο και όλους τους φαρμακοποιούς, για να πάρω με τον προσωπικό μου ΑΜΚΑ, το δικό μου self test. Είναι πάρα πολύ εύκολο, προκειμένου να κάνω τον έλεγχο, να συμπληρώσω τα σχετικά στην πλατφόρμα και να βγάλω τη σχετική βεβαίωση για να την έχω μαζί μου μέσα στη μεγάλη περιοδεία την οποία πραγματοποιώ αυτές τις ημέρες. Θέλουμε λοιπόν και υγειονομικώς να περάσουμε με ασφάλεια τις εορτές και κυρίως πνευματικά.

Έτσι λοιπόν, ήρθα εδώ, να στείλουμε αυτό το μήνυμα, να ευχαριστήσω τους ιερείς μας που πρόθυμα δήλωσαν τον ΑΜΚΑ και όλα τα στοιχεία και του προσωπικού και μάλιστα θα έλεγα με πολλή χαρά. Και παρατηρώ ότι ιερείς που είναι μεγάλοι σε ηλικία και θα περίμενε κανείς, να δυσκολεύονται ίσως λίγο από αυτή τη διαδικασία ήδη έχουν τρέξει, έχουν προημθευεί το self test και το έχουν κάνει και οι ίδιοι βεβαιώνουν ότι είναι μια εύκολη διαδικασία.

Μάλιστα, ο κ. Συμεών, ενημέρωσε ότι: «Ο τύπος της μάσκας όπως αυτή που φοράω (σ.σ.: αυτή που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες), είναι αυτή που προτίνεται από την ΚΥΑ για να μπορούν να τις φέρουν οι πιστοί ως μία μάσκα, για να μην έχουν διπλή μάσκα όσοι δεν θέλουν. Ήδη σήμερα, με φροντίδα της Μητροπόλεως κι εμού προσωπικώς χορηγήσαμε 2500 τέτοιες μάσκες σε πιστούς και σε κληρικούς και σε λαϊκούς συνεργάτες για να διευκολύνουμε και σε αυτό το σημείο, την ετοιμασία όλων μας για το Άγιο Πάσχα. Και είναι και... πασχαλιάτικη, έχει λευκό χρώμα», κατέληξε αστειευόμενος.  

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Νίκος Δασκαλόπουλος, είπε: «Είχαμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε εδώ σήμερα τον Σεβασμιώτατο και να προμηθεύσουμε εμείς το self test. Η Εκκλησία είναι πάντα δίπλα στους πολίτες και δίπλα στον αγώνα που δίνουμε για την πανδημία. Θεωρώ ότι είναι ένα μέτρο που θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να ξεπεράσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες, τα φαρμακεία είναι στη διάθεσή τους να προμηθευτούν τα self test και τους καλούμε όλους και τους υπενθυμίζουμε, να εμβολιαστούν, ανεξάρτητα από τη μάρκα των εμβολίων τα οποία υπάρχουν στην αγορά. Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά».  

Παράλληλα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, αναφέρθηκε και στο θέμα με τα κρούσματα που ανιχνεύθηκαν σε Μονή Παλαιοημερολογιτών στο Γοργοπόταμο: «Ενημερώθηκα για τα κρούσματα τα οποία υπάρχουν σε μία Μονή η οποία ανήκει στο παλαιό ημερολόγιο δηλαδή δεν ανήκει στη δικαιοδοσία την κανονική, εκκλησιαστική και νομική, της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.

Όπως έπραξα και σε αντίστοιχη περίπτωση με τα δύο μοναστήρια στην Κάτω Τιθορέα, το ίδιο έπραξα και σήμερα, επικοινώνησα με τον Επίσκοπό τους, τον κ. Ιγνάτιο, εξεδήλωσα το ενδιαφέρον μου και σε ανθρωπιστικό επίπεδο και σε επίπεδο οποιασδήποτε άλλης βοηθείας και φυσικά όλες οι δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν από πλευράς της Ιεράς Μητροπόλεως είναι στη διάθεση της Μονής, ασχέτως αν δεν ανήκει στη δικαιοδοσία μας γιατί πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη πλευρά.

Φυσικά, αυτό, είναι πάρα πολύ διδακτικό γι’ αυτούς που συνεχίζουν να αδιαφορούν ή να αρνούνται την ύπαρξη του ιού ή τον κίνδυνο που υπάρχει και τα γεγονότα διδάσκουν από μόνα τους. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο και η ευχή μου είναι τα παθήματα να γίνονται μαθήματα».

 

 

Φωτογραφίες

    

Απόψεις

Γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα χρωστούν τα μαλλιοκέφαλά τους σε δανεικά και αγύριστα που ευκαίρως-ακαίρως έχουν λάβει από το κράτος. Σε...
randomness