Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Προσοχή στα SMS: Απατεώνες αποκτούν πρόσβαση σε κωδικούς τράπεζας μέσω δήθεν καραντίνας

Μια νέα μέθοδο εξαπάτησης των πολιτών έχουν επινοήσει επιτήδειοι, που δρουν μέσω αποστολής SMS στα κινητά, για να αντλήσουν τα δεδομένα του χρήστη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ το εν λόγω μήνυμα ενημερώνει τον χρήστη ότι δήθεν μπαίνει σε καραντίνα, με μια διατύπωση ωστόσο που μαρτυρά την αναξιοπιστία του. «Έχετε σταλεί σε καραντίνα για 10 ημέρες». Ακολούθως, παρατίθεται ένας σύνδεσμος (link) τον οποίο ο χρήστης δεν πρέπει να ακολουθήσει.

Στην περίπτωση που το πράξει, οι επιτήδειοι θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα, έως και κωδικούς πρόσβασης λ.χ. σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής (web banking), με κίνδυνο να χάσει ακόμα και χρήματα.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων