Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ψηλά στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ  οι εγκαταστάσεις των ιαματικών πηγών σε Θερμοπύλες και Καμένα Βούρλα

Σημαντικές επενδύσεις ετοιμάζονται να προσελκύσουν 10 κρατικά ακίνητα που βρίσκονται ψηλά στην λίστα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ώστε να αξιοποιηθούν άμεσα.
 
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Ταμείου, πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται από το Μαρκόπουλο και τον Ταύρο Αττικής, μέχρι το Πόρτο Χέλι, αλλά και τα Καμένα Βούρλα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, καθώς και τη Ρόδο και την Κρήτη, τα οποία θα αξιοποιηθούν από ιδιώτες, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.  Για τα Ιαματικά της Φθιώτιδας , το σχέδιο πρόβλέπει την αξιοποίηση των Θερμοπυλών και των Καμένων Βούρλων Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής κτίρια:
 

 

Σχέδιο «αναβίωσης» του Spa στις Θερμοπύλες
 
Έκταση στις Θερμοπύλες 785 στρεμμάτων με εγκαταλελειμμένες υδροθεραπευτικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, έχει επίσης πάρει τη διαγωνιστική «οδό» με σκοπό να διατεθεί προς αξιοποίηση. Για την ακρίβεια, η έκταση διαθέτει δύο ξενοδοχεία, ένα υδροθεραπευτήριο (spa) και πλήθος υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, όλα τους εκτός λειτουργίας. Για το ακίνητο υπάρχουν σχέδια «αναβίωσης» του ιστορικού θερμαλιστικού θέρετρου, ώστε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας και Ευεξίας, σύμφωνα με το υπό εκπόνηση ΕΣΧΑΔΑ. Έτσι, σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και το premarketing.
 
 
Λουτρόπολη στα Καμένα Βούρλα
 
Στη  λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, υπάρχουν επίσης, αρκετά εγκαταλελειμμένα κτίρια, που προορίζονται για αξιοποίηση, με σκοπό να δημιουργηθεί μία σύγχρονη πλέον λουτρόπολη, ικανή να φιλοξενήσει οπαδούς του ιατρικού τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η συνολική προς αξιοποίηση έκταση του ακινήτου είναι 468 στρέμματα και περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και τα ξενοδοχεία «Ράδιον», «Θρόνιον», καθώς και το Υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός» τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία από το Υπουργείο Πολιτισμού  Αξιοποιήσιμα είναι περί τα 172 στρέμματα. Τα επόμενα βήματα αποτελούν έγκριση από ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) και στη συνέχεια, το premarketing και η προκήρυξη του διαγωνισμού, ενδεχομένως κι εντός του 2021.
 
Το Κάμπινγκ στα Καμένα Βούρλα
 
Στο σχέδιο προβλέπεται και η αξιοποίηση του κάμπινγκ στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων . Πρόκειται για το κάμπινγκ  του ΕΟΤ , μια  έκταση 800 στρεμμάτων, όπου παλαιότερες δεκαετίες λειτουργούσε ένα πολυτελές κάμπινγκ. Ως εκ τούτου υπάρχουν αρκετά κτίσματα, που είτε λειτουργούσαν ως bungalow, είτε ως κοινόχρηστοι χώροι, εστιατόρια, ντους, καθώς και disco. Αξιοποιήσιμα είναι τα 580 στρέμματα. Ως προς τη μέθοδο αξιοποίησης δεν έχουν ακόμα ληφθεί αποφάσεις. Ωστόσο πρόθεση υπάρχει να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες, ώστε η διαγωνιστική διαδικασία να ανοίξει το αργότερο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022. Σε προηγούμενο χρόνο, για το εγκαταλελειμμένο camping των Καμένων Βούρλων που διαθέτει πρόσβαση στη θάλασσα, είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που σχεδίαζαν ακόμα και τη δημιουργία καζίνο, ωστόσο οι συζητήσεις δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία .
 
Πηγή: newsit

    

 

Απόψεις

Γράφει ο Χ.Τ. ο Βιτ’λιώτης13/04/2024Ελλάς Ελλήνων αχταρμάςΧώρα της προσωπίδαςΜ’ όλα τα φρούτα τις ψευτιάςΈμποροι της ελπίδας.--Η ψευτιά και το …μπουγέλοΈχουν μέλι στο...
randomness