Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σημαντικές προσωπικότητες ζητούν θεσμικό εκσυγχρονισμό στα ΜΜΕ – Aνοιχτή επιστολή σε κόμματα και φορείς, τι ζητούν

Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων, των Τεχνών, της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής του τόπου υπογράφουν ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στα πολιτικά κόμματα και τους θεσμικούς φορείς καλώντας τους για «ένα Δημόσιο διάλογο που θα οδηγήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της Ελευθεροτυπίας και την καταπολέμηση της αδιαφάνειας και της ασυδοσίας».

Όπως επισημαίνεται στην ανοιχτή επιστολή,  που αποτελεί πρωτοβουλία της διοίκησης και των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού Action24, «είναι η ώρα για τον αναγκαίο θεσμικό εκσυγχρονισμό που θα ενισχύσει την ελευθεροτυπία και θα καταπολεμήσει την ασυδοσία και την αδιαφάνεια. Μέσα ενημέρωσης με ορατή και καθαρή ταυτότητα, κατοχύρωση του σήματος στην εταιρία που τα εκδίδει, πραγματική και όχι τυπική δυνατότητα στον πολίτη που θίγεται να διεκδικήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του».

Επιπροσθέτως υπογραμμίζεται ότι «ελευθεροτυπία δεν σημαίνει ασυδοσία. Δεν σημαίνει ανοχή στη σπίλωση, τη συκοφαντία, τη δολοφονία χαρακτήρων. Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν βαθιά πληγή για τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία και απαιτούν γενναίες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν οριστικά και αποτελεσματικά. Πρωτοβουλίες, που θα εγγυηθούν την προστασία αυτονόητων δικαιωμάτων που δυστυχώς σήμερα καταπατώνται βάναυσα χωρίς συνέπειες».

Ακολουθούν αυτούσια η σχετική ανοιχτή επιστολή και οι υπογραφές (αλφαβητικά):

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για έναν θεσμικό εκσυγχρονισμό στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης το Action24 απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία, στα πολιτικά κόμματα και στους θεσμικούς φορείς για ένα Δημόσιο διάλογο που θα οδηγήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της Ελευθεροτυπίας και την καταπολέμηση της αδιαφάνειας και της ασυδοσίας. Δίπλα μας στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας βρίσκονται σημαντικές προσωπικότητες και ενεργοί πολίτες.

Ελευθεροτυπία δεν σημαίνει ασυδοσία. Δεν σημαίνει ανοχή στη σπίλωση, τη συκοφαντία, τη δολοφονία χαρακτήρων. Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν βαθιά πληγή για τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία και απαιτούν γενναίες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν οριστικά και αποτελεσματικά. Πρωτοβουλίες, που θα εγγυηθούν την προστασία αυτονόητων δικαιωμάτων που δυστυχώς σήμερα καταπατώνται βάναυσα χωρίς συνέπειες.

Είναι η ώρα για τον αναγκαίο θεσμικό εκσυγχρονισμό που θα ενισχύσει την ελευθεροτυπία και θα καταπολεμήσει την ασυδοσία και την αδιαφάνεια.
Μέσα ενημέρωσης με ορατή και καθαρή ταυτότητα, κατοχύρωση του σήματος στην εταιρία που τα εκδίδει, πραγματική και όχι τυπική δυνατότητα στον πολίτη που θίγεται να διεκδικήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του.

Είναι ώρα να βάλουμε τέλος στην ανοχή, στην αδιαφάνεια, στην καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Η Πολιτεία, τα πολιτικά κόμματα, ο δημοσιογραφικός κόσμος, όλοι μαζί, είναι ώρα να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Θεσμικός εκσυγχρονισμός εδώ και τώρα!

Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας Παν. Κρήτης

Ιωακείμ Γρυσπολάκης , Ομότιμος Καθηγητής – Πρώην Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης

Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης

Άννα Διαμαντόπουλου, Πρόεδρος Το Δίκτυο

Μαρία Ευθυμίου, Ακαδημαϊκός – Ιστορικός

Στάθης Καλύβας, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης – Κάτοχος της έδρας GladStone στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Λευτέρης Κουσούλης, Πολιτικός Επιστήμονας

Νίκος Κωνσταντόπουλος, Δικηγόρος – Πρώην Πρόεδρος Συνασπισμού

Μάριος Κ Λαζανάς, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος

Κωνσταντίνος Λεντάκης, Διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών,Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών (Πάντειο)

Θοδωρής Μαργαρίτης, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής

Γιάννης Μεϊμάρογλου, Εκδότης Ηλεκτρονικού Περιοδικού metarithmisi.gr

Νίκος Μηλαπίδης, Δικηγόρος

Ανδρέας Παπαδόπουλος, Δημοσιογράφος

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσσου, πρ. Υφυπουργός

Χάρης Ρώμας , Συγγραφέα , ηθοποιός , Σκηνοθέτης

Αγγγελική Σπανού, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

Πέτρος Τατσόπουλος, Συγγραφέας

Σώτη Τριανταφύλλου, Συγγραφέας

Θεόδωρος Φορτσάκης, Καθηγητής Νομικής Σχολής – πρ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της Ακαδημίας Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας

Χρήστος Χωμενίδης, Συγγραφέας

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

Αθλητικά

Στον ελληνικό «εμφύλιο», ανάμεσα σε Μπόχουμ και Στουτγκάρδη, δεν πανηγύρισε κανείς. Το τελικό 0-0 διατήρησε και τις δύο ομάδες στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού...
randomness