Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

            

ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

• Αναταράξεις στον ΦοΔΣΑ Στερεάς από την παραίτηση του Δημάρχου Ιστιαίας - Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά από το Δ.Σ. του Φορέα


Εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην αυτοδιοίκηση με έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ Δημάρχων, αδιέξοδες συνεδριάσεις και συσκέψεις και ηχηρές παραιτήσεις, διαμορφώνει το ζήτημα της διάθεσης των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την μεταφορά των απορριμμάτων απο τους Δήμους Εύβοιας σε ΧΥΤΑ της Περιφέρειας, δεν βρέθηκε ούτε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ, αντίθετα αυτό που διαπιστώθηκε είναι οι μεγάλες διαφορές που χωρίζουν τους αυτοδιοικητικούς στον τρόπο προσέγγισης του προβλήματος.

Με επιστολή παραίτησης από το Διοικητικό Συμβούλιο απάντησε ο δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, στην εισήγηση του ΦΟΣΔΑ να εξεταστεί η δυνατότητα αναστολής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ιστιαίας και τα απορρίμματα των Δήμων που εξυπηρετεί να μεταφερθούν σε άλλους ΧΥΤΑ.
Το γεγονός ότι ο κ. Κοντζιάς, ο μοναδικός εκπρόσωπος από την Εύβοια, παραιτήθηκε μέχρι την αντικατάσταση του, δημιουργεί θέματα δυσλειτουργίας στο ΦοΣΔΑ Στερεάς, αφού δεν μπορεί ο φορέας σύμφωνα με πληροφορίες να πάρει αποφάσεις πολύ δε μάλλον για τους τρεις Δήμους της Εύβοιας που μέχρι σήμερα πήγαιναν προσωρινά τα απορρίμματά τους στο ΧΥΤΑ Λαμίας που είναι και αυτός κορεσμένος.

Αιχμές κατά της Διοίκησης του ΦοΔΣΑ αφήνει στην επιστολή παραίτησής του ο Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς. Στην επιστολή του κάνει λόγο για “ένα εντέχνως αποκεκριμένο σχέδιο για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Ιστιαίας το οποίο αποκαλύπτεται γιατί η τακτική της βαθιάς διοίκησης του φορέα βρίσκεται προ αδιεξόδου”.