Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στην παράκαμψη της Λαμίας βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός

Τα εργα που είναι σε εξέλιξη στον περιφερειακό της Λαμίας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός .  Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος απο τους αντιπεριφερειάρχες Θανάση Καρακάντζα , Κώστα Καραγιάννη , Κώστα Αποστολόπουλο και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ηλία Σανίδα και υπηρεσιακά στελέχη .Ο Περιφερειάρχης παρακολούθησε  την πρόοδο των εργασιών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην οδό που ενώνει την Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης με την παλαιά Εθνική Οδό 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το εργο εκτελείται σε ενα πολύ κρίσιμο σημείο του εθνικού οδικού δικτύου σε ενα δρόμο με πολύ μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση , χρηματοδοτείται απο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ηδη οπως παρατήρησε ο περιφερειάρχης  εκτελείται με πολύ ταχείς ρυθμούς . Στον πρώτο μήνα της εκτελεσης του εχει απορροφήσει το 30% του συμβατικού του αντικειμένου . Το εργο , δήλωσε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός προβλέπεται να ανεβάσει το επίπεδο ασφάλειας σε ενα δρομο με πολύ μεγάλη φόρτιση κυκλοφορίας και να αποτελέσει ενα σημαντικό κομμάτι του εθνικού μας οδοκού δικτύου .

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.000.000 €, το οποίο χρηματοδότησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  

Η σύμβαση κατασκευής του έργου υπεγράφη στα μέσα Απριλίου και οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί το οδικό τμήμα προς το Νοσοκομείο Λαμίας και αυτές τις μέρες εκτελούνται ασφαλτικές εργασίες στο υπόλοιπο τμήμα.

Εκκρεμούν εργασίες τοποθέτησης αντιολισθηρού ασφαλτικού  τάπητα σε όλο το μήκος του οδοστρώματος. Ακολούθως, θα γίνουν εργασίες οριζόντιας και κάθετης σήμανσης, διαγραμμίσεων κλπ. για την ολοκλήρωση του έργου.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης του ηλεκτροφωτισμού στην ανατολική παράκαμψη της Λαμίας. Εργασίες, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το έργο  επέκτασης του οδικού ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 €.


Μετά την επίβλεψη των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συμβασιοποιήσαμε στην αρχή της χρονιάς το έργο επέκτασης του οδικού ηλεκτροφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας και στα τέλη Απριλίου την ανακατασκευή της παρακαμπτήριας οδού, που ενώνει την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης με την Παλαιά Εθνική Οδό. 

Διαπιστώνουμε σήμερα, ότι οι εργασίες εκτελούνται με βάση όλες τις τεχνικές προδιαγραφές, που έθεσαν οι υπηρεσίες μας και ότι προχωρούν γοργά. Πολύ σύντομα, αυτό το οδικό τμήμα θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας και θα παραδοθεί ολόκληρο σε κυκλοφορία».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσε: «Υλοποιούμε ένα έργο στο οποίο δώσαμε προτεραιότητα, γιατί η συγκεκριμένη οδός έχει αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο και υπήρχε σοβαρό πρόβλημα ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Λίγες μόνο εβδομάδες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο ανάδοχος του έργου ξεκίνησε ήδη τις εργασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα. Τα έργα για την Φθιώτιδα είναι σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφερειακής αρχής και προς όφελος όλων των πολιτών».    

randomness