Στο δρόμο με τα τρακτέρ οι αγρότες
Σε ειρηνική διαμαρτυρία στον κόμβο της Ανθήλης προχώρησαν χθες το πρωί οι αγρότες συγκεντρώνοντας τις δυνάμεις τους στον παράδρομο της εθνικής οδού και διαμηνύοντας από την αρχή ότι δεν είναι στις προθέσεις τους να αποκλείσουν το εθνικό οδικό δίκτυο .Η απόφαση να βγούν στο δρόμο ελήφθη την Κυριακή το βράδυ στη συνέλευση του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων με στόχο να οριστικοποιήσουν το σχεδιασμό τους για κλιμάκωση των κινητοποιησεών τους με κυρίαρχο αίτημα το φορολογικό .Η κινητοποίηση ξεκίνησε χθες το πρωί από το Λιανοκλάδι με τους αγρότες να βγαίνουν με τα τρακτέρ στο δρόμο και να κατευθύνονται στον κόμβο της Ανθήλης περνώντας μέσα από τα χωριά της Λαμίας .Οι αγρότες συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους στον παράδρομο που οδηγεί στην εθνική οδό ενώ την ιδια ωρα απεναντί τους παρατάχθηκαν δύο διμοιρίες ΜΑΤ εχοντας σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν το κλείσιμο του Εθνικού δρόμου .
Η Αστυνομική Δ/νση Φθιώτιδας ηταν επί ποδός και παρακολουθούσε τις κινήσεις των αγροτών, ώστε να παρέμβει αν και όπου χρειαστεί, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία και ειδικότερα στην εθνική οδό.
Στο μεταξύ εντείνεται η ανησυχία του αγροτικού κόσμου για το φορολογικό καθώς πολλά ακόμη ζητήματα σε σχέση με τον τρόπο φορολόγησης των αγροτικών εισοδημάτων δεν εχουν διεκρινιστεί και προκαλούν δικαιολογημένη σύγχυση στις τάξεις των αγροτών . Στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Λαμία το μέλος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Κώστας Ντινόπουλος κλήθηκε από τον Παμφθιωτικό Αγροτικό Σύλλογο να ενημερώσει τα μέλη του για τις διατάξεις του νέου φορολογικού και να φωτίσει πολλά ζητήματα που παραμένουν αδιευκρίνιστα και θολά .Σύμφωνα με τον κ. Ντινόπουλο ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και με ένα φορολογικό σχέδιο που εχει καταρτιστεί με προχειρότητα .Στην τοποθετησή του ο φοροτεχνικός κ. Ντινόπουλος ανέφερε ότι στους φορολογικούς κωδικούς δεν υπάρχει πλέον κωδικός για φορολόγηση αγροτών γεγονός που σημαίνει ότι οι αγρότες θα φορολογούνται πλέον ως επιχειρηματίες με ο,τι αυτό συνεπάγεται .