Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο το master plan του Δήμου Λαμιέων για την Πανελλήνια Εκθεση

Το Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο  (MasterPlan) του Δήμου Λαμιέων για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας θα παρουσαστεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς .Εισηγητής θα είναι ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και το περιφερειακό συμβούλιο καλείται να εκφράσει την γνώμη του . 
Το  Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο  του Δήμου Λαμιέων  είχε  παρουσιάσει  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης  Μαΐου 2021,  ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.
Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες και τοποθετήθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς, Θέμης Χειμάρας και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Θανάσης Κυρίτσης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θανάσης Λυκόπουλος.
Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε συζήτηση και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε το Master Plan να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση .
Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν ελεύθερα όλοι οι πολίτες, οι ενώσεις πολιτών καθώς και τοπικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί φορείς, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους έως το τέλος Ιουνίου 2021.
Με το Master Plan ο Δήμος Λαμιέων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προωθεί την ιδέα της ανάπτυξης ενός πολυκέντρου πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού και καινοτομίας περιφερειακής, αλλά και εθνικής εμβέλειας.  Η Τακτική συνεδρίαση
του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη και θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Τετάρτης . 

    

randomness