Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συμμαχίες !!

 

 Έχω την αίσθηση ότι η υπόθεση Παππά έκαψε οριστικά το χαρτί της προοδευτικής διακυβέρνησης στο οποίο ποντάρει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για να ανακάμψει πολιτικά και να παραμείνει ζωντανό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο παιχνίδι της εξουσίας .

Η Ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία αποφάσισε να παραπέμψει τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ για παράβαση καθήκοντος για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών .Υπερ της παραπομπής ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ και καταψήφισε την πρόταση όπως ήταν αναμενόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ .Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ συμπλέουν στην κοινοβουλευτική κονίστρα .Το ίδιο συνέβη και στην υπόθεση της Νοβαρτις , με την Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ να συμφωνούν οτι πρόκειται για  επιχείρηση κατασυκοφαντησης και σπιλωσης  πολιτικών προσώπων  .Αλλά και στο θέμα της απλής αναλογικής τα δύο κόμματα καταψήφισαν το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ .

Επομένως από τις ψηφοφορίες στη Βουλή σε κρίσιμα ζητήματα πολιτικής που αφορούν ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών ,διαφάνειας. ,κράτους δικαίου Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ , φαίνεται να τους ενώνουν πολύ περισσότερα από αυτά που ενδεχομένως τους χωρίζουν . Επομενως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά για την προοδευτική διακυβέρνηση μάλλον κάνει λάθος πρόσθεση .

                                                                                                                                                                             Xρήστος Αλεξανδρής 

                                                                                                                                                                                   Δημοσιογράφος