Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνελήφθη την ώρα που πότιζε τα δενδρύλλια

Συνελήφθη την Τετάρτη, σε αγροτική περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας,  56χρονος  άνδρας για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών (καλλιέργεια, κατοχή, διακίνηση) και όπλων, καθώς και της νομοθεσίας περί φαρμακοδιέγερσης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση ειδικά διαμορφωμένος χώρος στην ανωτέρω περιοχή έξω από την Λαμία στην περιοχή του Λιανοκλαδίου  όπου βρέθηκαν καλλιεργημένα και επιμελώς κρυμμένα εντός φυσικής βλάστησης, δενδρύλλια κάνναβης.
Τη στιγμή που ο 56χρονος άνδρας  προσέγγισε στο σημείο, με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και ξεκίνησε να περιποιείται – ποτίζει τα δενδρύλλια, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Από τους αστυνομικούς εκριζώθηκαν συνολικά  18  δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από  0,55  έως  1,10  μέτρων, τα οποία κατασχέθηκαν, μαζί με διάφορα σύνεργα (πλαστικά δοχεία – σκαλιστήρι) για την περιποίηση της καλλιέργειας.
Ομοίως κατασχέθηκε και το ανωτέρω όχημα, ενώ από νομότυπη
έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στην οικία του, καθώς και από την κατοχή του, βρέθηκαν
επιπλέον και κατασχέθηκαν: μεταλλικό κυτίο που περιείχε πληθώρα σπόρων κάνναβης, 2 τρίφτες κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 2 νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, μαχαίρι με μήκος λάμας 17 εκατοστών,  μαχαίρι γροθιά, με μήκος λάμας 7 εκατοστών,  19 αναβολικά δισκία και κινητό τηλέφωνο.
Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.