Σύσκεψη στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στυλίδας για το πρόβλημα της ακαρπίας της ελιάς
To μεγάλο πρόβλημα της ακαρπίας της ελιάς κατά τη φετινή ελαιοκομική χρονιά απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύση Σταμενίτη και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κωνσταντίνου Μπαγινέτα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού και ηταν παρούσα και η Δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου.
Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της προχθεσινής ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο .
Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν στο σύνολό τους τα θέματα που αφορούν την καλλιέργεια της ελιάς στην περιοχή και τα προβλήματα των παραγωγών, με το κυριότερο ζήτημα να είναι η ακαρπία της ελιάς.
Απο τους εκπροσώπους της κυβέρνησης δόθηκαν σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν, ενώ γνωστοποιήθηκαν και οι περαιτέρω ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί από την Κυβέρνηση για τη φετινή ελαιοκομική χρονιά. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή από παραγωγούς και μεταποιητικές μονάδες για να έρθουν σε επικοινωνία με το ΥπΑΑΤ και να βρουν τρόπο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τα μηνύματα που ερχονται απο τις Βρυξέλλες είναι οτι οι ελαιοπαραγωγοί πρέπει να σταματήσουν να ελπίζουν σε κατά εξαίρεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για την φετινή ακαρπία.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συσκέψεις με εκπροσώπους αγροτικών φορέων σε Λάρισα και Καρδίτσα, αναφερόμενος στο ζήτημα της ακαρπίας της ελιάς είπε ότι, σε συνεννόηση και με τις άλλες μεσογειακές χώρες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα, θα θέσει το ζήτημα στην επόμενη Σύνοδο υπουργών Γεωργίας, στις Βρυξέλλες, καθώς το πρόβλημα είναι μεγάλο αλλά και γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη κάλυψής του από τον ΕΛΓΑ.



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

