Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου με τη συνοδεία του μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννης Οικονόμου, με τη συνοδεία του μητροπολίτη Φθιώτιδος, Συμεών.

«Είχα τη χαρά και τη μεγάλη τιμή να συναντήσω τον αρχιεπίσκοπο. Είναι πάντα πολύτιμη η συζήτηση μαζί του. Ανταλλάξαμε απόψεις για τον τομέα που υπηρετώ. Οι γνώσεις του και οι κατευθύνσεις του ήταν εξαιρετικά χρήσιμες για το πώς μπορούμε να κάνουμε πολιτικές που θα βοηθούν τους ανθρώπους να βελτιώσουν την παραγωγή και τη δουλειά τους, ώστε να ενισχύσουν το εισόδημά τους και να παραμένουν στον κλάδο προσφέροντας στην κοινωνία προϊόντα που να επιστρέφουν μέρισμα και προστιθέμενη αξία προς όλους», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «παράλληλα, είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε θέματα που αφορούν ευρύτερα τη σχέση Εκκλησίας-Πολιτείας και διαπίστωσα για ακόμη μία φορά ότι στην κορυφή της πυραμίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος βρίσκεται ένας άνθρωπος που είναι βαθιά ρεαλιστής και που κάθε σκέψη και στόχος είναι προς όφελος της πατρίδας, της Εκκλησίας και κυρίως των ανθρώπων. Αυτήν την πολύτιμη παρουσία του οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε όλοι μας προς την κατεύθυνση αυτή».

Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την επίσκεψη και τη συζήτηση που είχαν, τόνισε πως «όταν κάποιος προέρχεται από τον αγροτικό κόσμο και ασχολείται ακόμη ερασιτεχνικά με τη γη, έχει πάρα πολλά να κουβεντιάσει με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, που ενδιαφέρεται πραγματικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, αλλά και για το μέλλον που έρχεται και τις προοπτικές που υπάρχουν». Επιπλέον, σημείωσε ότι «δόθηκε αφορμή να θίξουμε τα προβλήματα και τις δυνατότητες που υπάρχουν αναφορικά με τις εκκλησιαστικές και δασικές εκτάσεις».

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος ευχαρίστησε «τον συντοπίτη μας βουλευτή Φθιώτιδας και υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννη Οικονόμου, που θέλησε να τον συνοδεύσω κατά την πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψή του, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στον προκαθήμενο της Εκκλησίας μας και πνευματικό μου πατέρα». Επίσης, επεσήμανε ότι «ήταν μία συνάντηση χρήσιμη και ωφέλιμη, εποικοδομητική και γόνιμη για θέματα αρμοδιότητος του κ. υπουργού, τα οποία απασχολούν τόσο την Εκκλησία μας εν γένει όσο και την κάθε μητρόπολη χωριστά». Ευχαρίστησε, τέλος, «ιδιαιτέρως τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπό μας, τον πνευματικό μας ηγέτη, κ. Ιερώνυμο, για τον χρόνο που διέθεσε, για τις σοφές σκέψεις του, για τις πολύτιμες συμβουλές του, αλλά και για τη συγκινητική του αγάπη προς τη Φθιώτιδα και τα τέκνα της».

 

    

randomness