Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τρείς νέους θανάτους απο κορωνοιό μετρά η Λοκρίδα

Tρείς νέους θανάτους απο κορωνοιό θρηνεί το τελευταίο 24ωρο η Φθιώτιδα που εξακολουθεί να παραμένει στη ζώνη υψηλού κινδύνου καθώς η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής ανησυχεί τους επιστήμονες .Ο Δήμος Λοκρών έχει υποστεί βαθύ πλήγμα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η περιοχή της Λοκρίδας μετρά τρία  ακόμη  θύματα στην Μαλεσίνα και  στην Αταλάντη.

Τη μάχη με τον κορωνοιό εχασε ο   παππούς της νύφης του γάμου που είχε γίνει στο τέλος Φεβρουαρίου. Πρόκειται για  έναν 84χρονο από τη Μαλεσίνα που άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ κορονοϊού του Νοσοκομείου της Λαμίας. Λίγο αργότερα ένας άνδρας 82 χρόνων που επίσης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο έχασε τη μάχη με τον φονικό  ιό.

Το κακό δεν σταμάτησε εδώ γιατί λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και ο θάνατος ενός 76χρονου από την Αταλάντη ,  ανεβάζοντας σε 30 τον αριθμό των νεκρών απο κορωνοιό στην περιοχή της Λοκρίδας . 

Κανονικά συνεχίζονται και τα ραπιντ τέστ στη Λαμία . Στους ελέγχους που εγιναν στην  Οδός Φιλίας το Σάββατο 10 Απρίλιου σε 466 δείγματα βρέθηκαν  11 θετικά .

Πολλοί είχαν επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα ή ήπια συμπτωματολογία της νόσου .Υπήρχαν αρκετές στενές επαφές που πήγαν  να ελεγχθούν. Βρέθηκε θετικός και μαθητής 17 ετών που θα πήγαινε στο σχολείο την Δευτέρα . Επίσης δύο ατομα που τελικά βρέθηκαν θετικά  έκαναν το τεστ για να προσέλθουν σε κηδεία συγγενούς τους Απο την πλευρά του Δήμου γίνεται εκκληση  οι πολίτες που έχουν επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα ή συμπτωματολογία (πυρετός,πόνοι, μυαλγίες,βήχας κλπ) να ΜΗΝ προσέρχονται πεζοί  στις δειγματοληψίες για να μην διασπείρουν την μόλυνση.

    

randomness