Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βγήκαν ...μαχαίρια στην δημοτική παράταξη ''Λαμία στο Κέντρο ''-- Ανοιχτή ρήξη Στασινού -Πάπουτσα

 Σε ανοιχτή ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης ''Λαμία στο Κέντρο '' , με τον Νίκο Πάπουτσα να αμφισβητεί ευθέως τον επικεφαλής του Συνδυασμού Παναγιώτη Στασινό . Αν και η ενδοπαραταξιακή κρίση υπέβοσκε απο καιρό , τους τελευταίους μήνες ο Νίκος Πάπουτσας αποφάσισε να δημοσιοποιεί  τις διαφωνίες του και τις σοβαρές ενστάσεις του με την πολιτική που ακολουθεί η παραταξή του στο ζήτημα της συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή .

Με δημόσια τοποθετησή του  ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων κατηγορεί τον επικεφαλής της παραταξής του οτι εχει ταυτιστεί πολιτικά με την Δημοτική Αρχή , την οποία υποστηρίζει τόσο εντός οσο και εκτός του Δημοτικού συμβουλίου .

 

Μάλιστα  όπως σημειώνει έχει ζητήσει επανειλημμένως μια εφ όλης της ύλης συζήτηση για όλα τα θέματα μέσα στον συνδυασμό και αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Τα εν οικω μη εν Δήμω , απαντά ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης και Αντιδήμαρχος  Παναγιώτης Στασινός  στην σκληρή κριτική και αμφισβήτηση απο τον δημοτικό του σύμβουλο . Ο κ. Στασινός κατηγορεί τον κ.Πάπουτσα για λαικισμό και δημιουργία εντυπώσεων .

                                                                                               Η επιστολή του Νίκου Πάπουτσα

 

«Έχουν ήδη συμπληρωθεί περισσότερα από δύο χρόνια από την αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Λαμιέων χωρίς όμως ο πολίτης να έχει διαπιστώσει κάποια σημαντική αλλαγή στη ζωή και την καθημερινότητά του. Οι δεσμεύσεις έχουν ξεχαστεί κάπου πίσω στον προεκλογικό χρόνο και μαζί με αυτές ξεθώριασαν κι όλα εκείνα τα μεγαλεπήβολα σχέδια  της «Περήφανης Πόλης» που παραμένουν ακριβοπληρωμένα σχέδια μιας εικονικής πραγματικότητας. Είναι γεγονός πια, ότι  η «Περήφανη πόλη» δεν είναι και τόσο περήφανη …. 

Πέραν όμως από τα πραγματικά αυτά γεγονότα και το γεγονός ότι η ζωή στη Λαμία κάθε άλλο παρά έχει ακολουθήσει τον ρυθμό της ανάπτυξης και της προόδου, έχουν επισυμβεί μια σειρά σοβαρών πολιτικών ατοπημάτων στη διοίκηση του Δήμου, στην οποία συμμετέχει ενεργά ο  επικεφαλής της  παράταξης «Λαμία στο Κέντρο» με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου και  του  μέλους της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου.

Ο προερχόμενος από το συνδυασμό «Λαμία στο Κέντρο» Αντιδήμαρχος, εμφανώς πια απορροφημένος από την διοικητική  θέση που του έχει ανατεθεί , έχει πάψει εδώ και  καιρό  να συνδιαλέγεται με τον ίδιο του τον συνδυασμό. Έχει  επί της ουσίας ταυτισθεί πολιτικά  με την δημοτική αρχή με την οποία  όχι μόνον συμπορεύεται, αλλά  και την υποστηρίζει σθεναρά με κάθε τρόπο  εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, ενώ  λησμονεί  τα της δικής του παράταξης .  Το μείζον δε, δεν είναι καν αυτή η πολιτικώς εσφαλμένη ομογενοποίηση, ούτε το γεγονός πως ξέχασε την ίδια του την προγραμματική  πολιτική δέσμευση ότι ακόμα κι από τη θέση αυτή θα ασκούσε ουσιαστική αντιπολίτευση όπου αυτή έπρεπε να ασκηθεί. Το μείζον ζήτημα είναι το γεγονός ότι με την πολιτική του συμπεριφορά δημιουργεί στον πολίτη  που ψήφισε τον συνδυασμό, την πεποίθηση ότι η ψήφος του  πήγε χαμένη. Κι αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι μέγιστο πολιτικό ατόπημα  για τον επικεφαλής της παράταξης.

Έχω κατ’ επανάληψη ζητήσει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του συνδυασμού  με τον κύριο Αντιδήμαρχο  για να τεθούν επί τάπητος όλα αυτά τα ζητήματα, για τα οποία άλλωστε είμαστε υπόλογοι έναντι των συμπολιτών μας, αλλά δυστυχώς το αίτημά μου  έως και σήμερα, δεν έχει ευοδώσει. Εσχάτως δε, γίνεται λόγος στα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης της περιοχής ότι ράβονται νέα κουστούμια για να συνεχιστεί απαρεγκλίτως η θητεία στην Αντιδημαρχία, χωρίς αυτό να διαψεύδεται και χωρίς βεβαίως να λαμβάνεται υπόψη η θέση των υπολοίπων μελών της παράταξης.

Επειδή όμως για τα πεπραγμένα ενός εκάστου εξ ημών πρέπει να υπάρχει και λογοδοσία, θεωρώ πως πλέον τίθεται εν αμφιβόλω η προβλεπόμενη και δημοκρατική λειτουργία μέσα στα όρια της παράταξης «Λαμία στο Κέντρο» κι αυτό με αποκλειστική ευθύνη του ιδίου.

Ως δημοτικός σύμβουλος  αλλά και ως πολίτης της Λαμίας, αναρωτιέμαι αν τελικά  ο κύριος Αντιδήμαρχος  δικαιούται πλέον  να κατέχει την θέση του επικεφαλής του συνδυασμού «Λαμία στο Κέντρο». Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες της Λαμίας τον ψήφισαν για να  εφαρμόσει συγκεκριμένο  προοδευτικό πρόγραμμα  αρχών και ιδεολογικών θέσεων και όχι  για να  ταυτισθεί πολιτικά με τον κύριο Καραΐσκο,  αφού όπως λένε περιπαικτικά πολλοί  πολίτες στις μεταξύ τους συναναστροφές, αν γνώριζαν την εξέλιξη αυτή πριν από τις εκλογές,  θα ψήφιζαν απευθείας τον νυν Δήμαρχο .

Θέλει μέγιστη προσοχή η άσκηση της εξουσίας, ώστε όταν απομακρυνθεί κανείς από αυτή,  να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητες όσο και για τις αρετές του .

Διότι, κατά τον Αριστοτέλη :»…  το να ασκείς εξουσία είναι υπέρτατη ευχαρίστηση ( Το άρχειν ήδιστον), αλλά ο καθένας  από εμάς πρέπει να γνωρίζει,  ότι  κανείς  δεν κυβερνά αιώνια  (ουκ αεί άρχει).

                                                                                          Η απάντηση του Παναγιώτη Στασινού

''Είναι αρκετά περίεργο και ταυτόχρονα οδυνηρό να χρησιμοποιούνται τα ΜΜΕ και όχι τα όργανα των παρατάξεων για να εκφέρονται απόψεις που δημιουργούν το ελάχιστο σύγχυση σε όσους ψηφίζουν και στηρίζουν  έναν αυτοδιοικητικό συνδυασμό.

 

Επίσης είναι τουλάχιστον άκομψο να επιτίθεται ο επικεφαλής του ''Πόλις'', μιας δημοκρατικής παράταξης, με βαρείς χαρακτηρισμούς σε εμένα προσωπικά και σε όσους έχουμε υποσχεθεί να εργαστούμε για την πόλη μας εδώ και 12 χρόνια χωρίς πολιτικές φιλοδοξίες και κυρίως κομματικές επιδιώξεις.

Είναι επίσης τραγικό για κάποιον που υποτίθεται πως αγαπά την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ακυρώνει κάθε προσπάθεια και κάθε έργο το οποίο με τη δίκη του υπογραφή και στήριξη πραγματοποιήθηκε για δυο περίπου χρόνια.

 

Αντί όλων των παραπάνω  θα περίμενα συζήτηση για τα μεγάλα θέματα όπου υπάρχει διαφοροποίηση απόψεων και πρακτικών αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις στις οποίες θα επιδιώξουμε την επίλυσή τους και όχι περιστασιακές κραυγές, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

 

Και επιτέλους, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς ζητάμε ως άτομα και ως συνδυασμός από την συμμετοχή μας στην Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Λαμιέων γενικότερα.

 

Εξυπηρετούμε κομματικές επιδιώξεις;

Μήπως προσωπικές φιλοδοξίες;

Ή  εργαζόμαστε, καταθέτουμε προτάσεις και αξιοποιούμε τις θέσεις που κατέχουμε υπηρετώντας τον πολίτη και τιμώντας τις πολιτικές προοδευτικές ιδεολογίες μας, τις οποίες προσπαθούμε να εφαρμόσουμε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;''

 

 Σύμφωνα με τον κ. Στασινό απαντήσεις στα παραπάνω θα δώσει μόνο η Γενική Συνέλευση του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο, η οποία , οπως επισημαίνει ''ως κυρίαρχο όργανο θα αποφασίσει και για το μέλλον της αυτοδιοικητικής μας πορείας τα επόμενα δυο χρόνια''.

 

 

 

    

Απόψεις

Αθλητικά

Ένα πρωτότυπο δώρο έκανε η εταιρία μεταφορών MCTS στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα χθεσινά (6/12) 27α γενέθλιά του. Όπως ανακοινώθηκε στο twitter της εταιρίας, που είναι...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness