Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών – Τα σενάρια, από τι θα εξαρτηθεί

Εκτός πλάνων το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης και τρίτη συνεχόμενη χρονιά - Έκκληση των πανεπιστημίων στους φοιτητές να εμβολιαστούν

Με στόχο να ξεκινήσει η νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά χωρίς προβλήματα και να μπορέσουν μαθητές και φοιτητές να παρακολουθήσουν δια ζώσης τα μαθήματα, η κυβέρνηση εξετάζει τόσο τον υποχρεωτικό εμβολισμό για το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό όσο και τα μέτρα, που πρέπει να παρθούν για τους φοιτητές.

 

Έκκληση για εμβολιασμούς

 

Από την πλευρά τους τα πανεπιστήμια κάνουν έκκληση από τώρα στους φοιτητές τους να εμβολιαστούν ώστε να μπορέσουν όλοι να επιστρέψουν στα ιδρύματα. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί, αλλά όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη «ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του».

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε σε κλιμακωτή προσέγγιση, εξηγώντας πως «ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ». Επίσης, για το αν θα προχωρήσουν και σε άλλους τομείς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε πως «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος».