Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το «φάντασμα» του Brexit προκαλεί πρόβλημα στον Μπέιλ

Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι ένας από τους περισσότερους από 800.000 Βρετανούς πολίτες που ζουν εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και ανησυχούν από τις αβεβαιότητα που υπάρχει στο Νησί.

Όπως είναι γνωστό η Τερέζα Μέι υπέστη μια οδυνηρή ήττα την περασμένη Τρίτη στη Βουλή των Κοινοτήτων. 
 
Χωρίς τη συμφωνία για το Brexit, οι χιλιάδες Βρετανοί πολίτες που ζουν σε διάφορα μέρη της Ευρώπης θα χρειάζονταν άδεια, αφού ελλείψει αυτής, θα χάσουν το δικαίωμά να εργάζονται στη χώρα όπου διαμένουν σήμερα. 

Ανάμεσά τους και ο Ουαλός επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως αναφέρει το ESPN, σημειώνοντας ότι στην Ρεάλ Μαδρίτης παραμένουν στην επιφυλακή.

«Η 29η Μαρτίου είναι μια ημερομηνία που σημειώνεται με κόκκινο χρώμα στο πολιτικό ημερολόγιο, αλλά και στο αθλητικό. Είναι η ημέρα, που έχει τεθεί προς υλοποίηση το Brexit. Παρόλο που σήμερα η κατάσταση είναι πολύ αβέβαιη. Και ο Μπέιλ είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα μπορούσαν να υποστούν τις συνέπειες», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση το σχετικό δημοσίευμα.

Η συμφωνία του Νοεμβρίου του 2018 «προστατεύει τα δικαιώματα των Βρετανών να συνεχίσουν να ζουν και να εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Αλλά «είναι αμφίβολο εάν το Κοινοβούλιο θα επικυρώσει τη συμφωνία αυτή», εξηγούν πηγές από την Πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στη Μαδρίτη στο ESPN.

Ο Τζόναθαν Μπαρνέτ, μάνατζερ του Μπέιλ, αναγνωρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής «έχει επίγνωση του τι συμβαίνει», αν και «ελπίζει ότι οι πολιτικοί θα φθάσουν σε ένα κοινό σημείο». Εάν δεν έχει συμφωνηθεί το Brexit, «οι 300.000 πολίτες που διαμένουν στην Ισπανία θα χρειαστούν άδεια για να ζήσουν και να διαμείνουν στη χώρα».

Στην περίπτωση αυτή, οι Βρετανοί πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια εργασίας στην Ισπανία. Μια διαδικασία που είναι συχνά περίπλοκη. Παρόλο που ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης θα τύγχανε προνομιακής μεταχείρισης  λόγω της «οικονομικής του θέσης».

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος Χουάν Ιγνάσιο Νάβας στο ESPN, «κάθε αλλοδαπός παίκτης θα χρειαζόταν άδεια από την ισπανική κυβέρνηση για να ζήσει και να εργαστεί στην Ισπανία. Υπάρχει ένας κανόνας όμως που αναφέρει πως εάν αγοράσει ένα σπίτι με μισό εκατομμύριο ευρώ ή έχει μια «ειδική» δουλειά, είναι ευκολότερο».

(ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ)

   

randomness