Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μαυρωτάς: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα στυγνό οικονομικό προϊόν»

Την εκτίμηση ότι το εγχείρημα της ευρωπαϊκής Super League δεν θα προχωρήσει και ότι πρόκειται για ένα κλειστό κλαμπ που αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο, καθώς και στις ευρωπαϊκές αξίες, έκανε μέσω του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς εξήγησε πως η κίνηση των 12 συλλόγων αποτελεί μία επιπρόσθετη πίεση προς την UEFA για περισσότερα οφέλη και μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές και γι' αυτό ακριβώς -όπως είπε χαρακτηριστικά- βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το ντιμπέιτ.

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα στυγνό οικονομικό προϊόν και το αθλητικό ευρωπαϊκό μοντέλο είναι και οι αξίες που υπάρχουν σε αυτό» τόνισε ο γ.γ.Α. και συμπλήρωσε: «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τη σοβαρή κοινωνική διάσταση που έχει το ποδόσφαιρο. Κατά συνέπεια δεν μπορεί το μοναδικό κριτήριο να είναι το χρήμα.

Δημιουργείται λοιπόν μία πολύ μικρή ελίτ, όχι αντιπροσωπευτική της Ηπείρου, χάνεται η μαγεία που μαγνητίζει τον φίλαθλο, αλλά χάνεται και η έκπληξη, ότι ο Δαβίδ μπορεί να κερδίσει τον Γολιάθ. Με άλλες λέξεις το ποδόσφαιρο, χάνει τη γοητεία του».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

    

randomness