Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τηλεδιάσκεψη Ν. Μηταράκη με την "Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού"

Η παροχή ιατρικής περίθαλψης και εκπαίδευσης, η επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν τις οικογενειακές επανενώσεις και η ενσωμάτωση των γονέων στην κοινωνία, κυρίως μέσω της εργασίας, αποτελούν τους βασικούς άξονες που συμπεριέλαβαν σε ψήφισμα και παρέδωσαν μαθήτριες και μαθητές, εθελόντριες και εθελοντές του Χαμόγελου του Παιδιού, μέλη της "Ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού", στον υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότη Μηταράκη κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης.

Ο κ. Μηταράκης απάντησε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι «οι προτάσεις σας μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους, είναι στη σωστή κατεύθυνση και βοηθούν ουσιαστικά τα παιδιά να βρουν το δικό τους δρόμο». Εξήγησε, ότι έχουν επισπευτεί οι διαδικασίες ασύλου, και «όσοι έρχονται στη χώρα μας σε διάστημα έξι μηνών θα έχουν μία τελική απόφαση». Επίσης, ο υπουργός ανέφερε ότι η ενσωμάτωση αποτελεί στόχο του υπουργείου και υλοποιείται μέσω του ολιστικού προγράμματος "HELIOS".

«Αναγνωρίζω βέβαια ότι σε συνθήκες πανδημίας στον τομέα της εργασίας, είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά. Το 2021 θα επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην εκπαίδευση των αιτούντων άσυλο για την διευκόλυνση τους στην αγορά εργασίας», σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Στο θέμα της εκπαίδευσης, ο κ, Μηταράκης επισήμανε ότι «στο ελληνικό αξιακό σύστημα είναι απόλυτα δεδομένη η εκπαίδευση των παιδιών- τα παιδιά έχουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Προσέθεσε πως η πανδημία δυσκολεύει στα πάντα, στον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας, στην εκπαίδευση, στην εργασία, σημειώνοντας πως «αυτό έχει μία μεγαλύτερη επίπτωση στους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στη χώρα μας». «Είναι πολύ διαφορετικό να είσαι σε συνθήκες καραντίνας μαζί με την οικογένεια σου στο σπίτι σου, είναι πολύ διαφορετικό να βρίσκεσαι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια σου», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε και στο σχέδιο αντικατάστασης των παλιών δομών με νέες -όπως ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιείται σε Σάμο, Λέρο και Κω- οι οποίες είπε ότι θα διαθέτουν «περισσότερο ωφέλιμο χώρο ανά διαμένοντα και παιδί, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους εκπαίδευσης, πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
 
 

    

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness