Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι συνολικοί φορείς Covid-19 στη βαλκανική χώρα έχουν ξεπεράσει τους 23.500 Κορωνοϊός στη Σερβία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Στη Σερβία καταγράφηκε ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας στη βαλκανική χώρα: 467 νέοι φορείς.
Τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού από κάθε άλλη ημέρα επιβεβαιώθηκαν την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 στη Σερβία.
Όπως έγινε γνωστό, στη Σερβία καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού από την εκδήλωση της πανδημίας στη βαλκανική χώρα.
Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό 467 άνθρωποι. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει 23.730 άτομα. Το τελευταίο 24ωρο άφησαν την τελευταία τους πνοή άλλοι 8 ασθενείς με κορωνοϊό, ανεβάζοντας σε 534 τους νεκρούς από κορωνοϊό. Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της Σερβίας, η θνητότητα από τον νέο ιό ανέρχεται στο 2,25%
Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4.568 ασθενείς, εκ των οποίων οι 169 είναι διασωληνωμένοι. Καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 10.000 τεστ για κορωνοϊό, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί εργαστηριακά 621.716 δείγματα, προερχόμενα από διάφορα σημεία της σερβικής επικράτειας.
Στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε, πάντως, ότι παρά το ρεκόρ των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 παρατηρείται «εξασθένηση» του κορωνοϊού, με δεδομένο ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες μειώνεται σταθερά ο αριθμός των προσβληθέντων που χρειάζεται να εισαχθούν σε νοσοκομείο.
Η τάση αυτή - επισημάνθηκε στην συνέντευξη Τύπου - επιτρέπει την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων στη Σερβία και προκαλεί αισιοδοξία για την επιδημιολογική κατάσταση στο άμεσο μέλλον.

   

randomness