Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πτήση Air Canada: Ο πιλότος μετέδωσε απίστευτη ηρεμία στους επιβάτες

Ο κομβικός ρόλος του πιλότου στην περιπετειώδη πτήση της Air Canada που έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Μαδρίτη.

Η εμπειρία της αναγκαστικής προσγείωσης και της υποχρεωτικής πτήσης για να τελειώσουν τα καύσιμα δεν είναι και ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει σ' ένα αεροπορικό ταξίδι.

Αν, όμως, ο πιλότος είναι έμπειρος και μπορεί να μεταδώσει την ηρεμία τουστους επιβάτες, όλα μπορούν να γίνουν πιο ευχάριστα.

Στην πτήση της Air Canada από τη Μαδρίτη στο Τορόντο, που προσγειώθηκε αναγκαστικά και πάλι στη Μαδρίτη, ο πιλότος πήρε άριστα στο συγκεκριμένο τομέα. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά αβεβαιότητας κατά το οποία το αεροσκάφος έχανε σταθερά ύψος, ο επικεφαλής του πληρώματος ενημέρωσε ότι υπήρχε πρόβλημα σ' έναν από τους τροχούς του συστήματος προσγείωσης και σ' έναν κινητήρα. Αμέσως, ζήτησε τη μέγιστη δυνατή ηρεμία. Και πραγματικά με τη βοήθεια του πληρώματος αυτή επιτεύχθηκε σχετικά εύκολα.

Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά αφού οι πιλότοι αναγκάστηκαν να πετούν τέσσερις ώρες πάνω από τη Μαδρίτη για να τελειώσουν το καύσιμα και να γίνει έτσι πιο ασφαλής η προσγείωση.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

   

Απόψεις

Θέλω να πέσω για ύπνο και να ξυπνήσω παραμονή Δεκαπενταύγουστου, απ’ τα πανηγύρια του γιου μου για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών.Να έχουν γίνει τα καρπούζια.Ο...