Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συγκλονιστικό εξώφυλλο της New York Times για τα 500.000 θύματα του κορονοϊού

Με ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο κυκλοφόρησε η εφημερίδα New York Times την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021.

Κάθε κουκίδα στη σελίδα της αντιπροσωπεύει μία ζωή που στέρησε η πανδημία του κορονοϊού τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες προσεγγίζουν το θλιβερό αρνητικό ρεκόρ των 500.000 νεκρών από τη νόσο Covid-19

Έναν χρόνο πριν «έφυγε» ο πρώτος άνθρωπος από κορωνοϊό στις ΗΠΑ, στις 29 Φεβρουαρίου του 2020.

Μόλις τρεις μήνες μετά, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν φθάσει να θρηνούν 100.000 νεκρούς, ενώ το «φράγμα» των 400.000 θανάτων «έσπασε» τον Ιανουάριο του 2021, την παραμονή της ορκωμοσίας του νέου Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σήμερα, η χώρα κινείται προς το ρεκόρ των 500.000 νεκρών. Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, το πρωί της Κυριακής ο αριθμός των θανάτων από την Covid-19 ανερχόταν σε λίγο παραπάνω από 497.000.

Ο Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος επιδημιολόγος και επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας στη διακυβέρνηση Μπάιντεν, ανέφερε μιλώντας στο CNNi ότι ο απολογισμός αυτός είναι ένα «θλιβερό ιστορικό ορόσημο στην ιστορία της χώρας».

Αν και τα ποσοστά κρουσμάτων μειώνονται με ταχείς ρυθμούς, ο κορονοϊός εξακολουθεί να στερεί καθημερινά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων στις ΗΠΑ και ένα ποσοστό μικρότερο του 15% του πληθυσμού έχει επί του παρόντος εμβολιαστεί.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου.

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.