Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τη Λαμία για την Αγία Σοφία: "Ο πολιτισμένος κόσμος θα καταδικάσει τα παιχνίδια Ερντογάν"

Το δικό του μήνυμα για την απόφαση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει το σύμβολο της χριστιανικής πίστεως, τον Ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, σε τζαμί, έστειλε από τη Λαμία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, στο περιθώριο της παρουσίας του στο Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Κυρού Νικολάου. 

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, στη λιτή του δήλωση μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του Ετήσιου Μνημοσύνου, τόνισε: "Έχει γίνει τόσος θόρυβος και τόσος ντόρος και θέλω να πω ότι αυτά είναι παιχνίδια στα χέρια του Ερντογάν για να πετύχει τους δικούς του σκοπούς και στόχους αλλά πιστεύω ότι ο πολιτσιμένος κόσμος, θα τα καταδικάσει".  

Παράλληλα, ο κ. Ιερώνυμος, τόνισε ότι ήταν επιτακτική η παρουσία του στο Ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Κυρού Νικολάου, καθώς υπήρχε βαθιά και πολύχρονη φιλία μεταξύ των δύο τους: "Τρέφαμε μεγάλη αγάπη και σεβασμό, προς το πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδας, Νικολάου, ήταν τόσο δυνατά τα αισθήματά μας, που δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε αυτή την ημέρα εδώ. Με τον μακαριστό Μητροπολίτη, Νικόλαο, γνωριζόμασταν προσωπικά από τα χρόνια που ακόμα ήταν λαϊκός. Συνεργαστήκαμε στη συνέχεια, εγώ από την επαρχία Θηβών, εκείνος από τη Μητρόπολη Χαλκίδος και οι δεσμοί μας γίνανε πιο δυνατοί. Κατόπιν γίναμε και όμοροι γείτονες, εγώ Θηβών & Λεβαδείας και αυτός Φθιώτιδας και έτσι είναι πολλά κομμάτια της ζωής μας που μας έχουν συνδέσει σε μία φιλία. Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του, να προσευχηθούμε για την ψυχή του και να αναπολήσουμε όλες τις ημέρες και τις πράξεις της ζωής που προηγήθηκε. Να είναι αιωνία η μνήμη του". 

 

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness