Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Ενα εκατομμύριο ευρώ για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Μακρακώμης

 

 

Νέα πνοή στη Μακρακώμη αναμένεται να δώσει  το έργο της ανάπλασης του  ιστορικού κέντρου της  Μακρακώμης .

Τη σχετική προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν χθες στη Λαμία ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Φάνης Σπανός ,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Φθιώτιδας  Ηλίας Κυρμανίδης και ο Δήμαρχος Μακρακώμης  Γιώργος Χαντζής. Το εργο είναι ενταγμένο στο   Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας και εχει προυπολογισμό 1 εκ ευρώ .

Πρόκειται για ενα έργο που στοχεύει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού της Μακρακώμης, μέσω της ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων, με λιθοστρώσεις σε υφιστάμενους δρόμους, αναμόρφωση πεζοδρομίων, ανάπλαση της πλατείας, φωτισμό, πέργκολες και λίθινα καθιστικά.

 

Επιπλέον, στην πλατεία θα εγκατασταθεί ένα καινοτόμο και ενεργειακά αυτόνομο «δένδρο» για τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Με τη χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων και διαδικτυακής σύνδεσης θα προσφέρονται πολλαπλές εφαρμογές όπως φόρτιση κινητών τηλεφώνων και αναπηρικών αμαξιδίων για ΑΜΕΑ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο, κ.α. Ακόμη, θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική περιήγηση στην ιστορία και τα αξιοθέατα του τόπου.

 

 ''Η Μακρακώμη έχει παρελθόν, αλλά έχει και μέλλον! Μαζί με τον α` βαθμό Αυτοδιοίκησης προχωράμε στην ανάπλασή της, προκειμένου να της δώσουμε μια ακόμη πιο αναβαθμισμένη αισθητικά πνοή '',  δήλωσε  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Φάνης Σπανός

 

Απο την πλευρά του  ο Δήμαρχος Μακρακώμης  Γιώργος Χαντζής τόνισε οτι σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για την αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση της Μακρακώμης, με ανάπλαση της πλατείας των κοινόχρηστων χώρων και των πεζοδρομίων , ενω πρόσθεσε οτι ''αν η Κεντρική Πλατεία της Μακρακώμης είναι η βιτρίνα της πόλης, προσβλέπουμε ως Δημοτική Αρχή, το Ιστορικό Κέντρο να γίνει το στολίδι της''. 

 

   

Απόψεις

Το Παζάρι, ανήκει στο ανατολίτικο παρελθόν. Οι σύγχρονες Πόλεις δεν χαρακτηρίζονται από εμπορικές δραστηριότητες τούρκικης και ανατολίτικης αισθητικής με τσαντίρια,...