Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιατί ξεχωριστές συναντήσεις ;

➥ Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας με
θέμα “Το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία” και συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και των Δημάρχων της Περιφέρειας.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος
Στ. Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου.
Ο Γενικός Γραματέας ενημέρωσε τους Δημάρχους της Περιφέρειας για τις αλλαγές που επέρχονται στην Πολιτική Προστασία και το ρόλο των Δήμων, για τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και συζήτησε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις όλων, δίνοντας έμφαση στο σχεδιασμό, το συντονισμό και την πρόληψη. Εκείνο που δεν κατάλαβα ήταν γιατί έπρεπε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και οι επιτελείς της Πολιτικής Προστασίας να κάνουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους.
Γιατί έπρεπε να προηγηθεί η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες στα γραφεία της Περιφέρειας, να γίνουν από κοινού δηλώσεις στην τηλεόραση και μετά να ακολουθήσει η συνάντηση με τους Δημάρχους στα γραφεία της ΠΕΔ ;
Κάνουμε αυτή την μικρή επισήμανση γιατί, αν δεν κάνουμε λάθος, στόχος του νέου νόμου είναι να πετύχει τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων με την Πολιτική Προστασία.
Μήπως καταλάβαμε λάθος ;
Χρ. Α

   

randomness