Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η αξιωματικός που «ορκίστηκε» να συλλάβει τον ψευτογιατρό συνεχίζει την έρευνα

Σειρά νέων καταθέσεων από πολίτες που καταγγέλλουν τη δράση του 47χρονου Νίκου Κοντοστάθη, του ψευτογιατρού που εξαπατούσε ασθενείς που έπασχαν από σοβαρές και ανίατες ασθένειες, λαμβάνει τα τελευταία 24ωρα η Αστυνομία, που σχηματίζει συμπληρωματική δικογραφία για την υπόθεση.

Την υπόθεση χειρίζεται το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής. Εκεί υπηρετεί μία 34χρονη αξιωματικός, αστυνόμος Β’ στο βαθμό, η οποία έχει πάρει πάνω της την έρευνα. Η ίδια αξιωματικός είχε ξεκινήσει να δουλεύει την υπόθεση πριν από περίπου 14 μήνες και σήμερα συνεχίζει την έρευνα για να συμπληρωθούν τα στοιχεία σε βάρος του ψευτογιατρού.

Ποια είναι, όμως, η 34χρονη αξιωματικός που κατάφερε να γίνει η αφανής ηρωίδα πίσω από την υπόθεση που απασχόλησε το πανελλήνιο; Συνάδελφοί της την περιγράφουν ως μία αστυνομικό-πρότυπο, η οποία τους τελευταίους μήνες είναι «ταγμένη» στην υπόθεση του Νίκου Κοντοστάθη. Έχει σπουδάσει οικονομικά και έχει εξειδικευτεί στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Έτσι, ερευνά μεταξύ άλλων που μπορεί να κρύβει τα χρήματα που αποκόμισε από τη δράση του ο 47χρονος, ο οποίος πλέον βρίσκεται στη φυλακή. Στο πλαίσιο αυτό έγινε εκ νέου έρευνα στη βίλα του 47χρονου στο Κορωπί, χωρίς όμως και αυτή τη φορά να εντοπιστούν μετρητά ή επιταγές. Σημειώνεται ότι ο Νίκος Κοντοστάθης πληρωνόταν αποκλειστικά με μετρητά ή επιταγές. 

Η αξιωματικός συγκαταλέγεται ανάμεσα στους διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. με ειδική εκπαίδευση στη διαχείριση κρίσεων, ενώ στις 7 Ιουνίου του 2007 είχε περάσει πρώτη στις κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή πτυχιούχων αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας. Τα γραπτά της είχαν το καλύτερο βαθμό και εντυπωσίασαν τους εξεταστές.

Ο αστυνομικός διευθυντής και προϊστάμενος της, Σωτήρης Κυπράκης, την εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Ήταν δίπλα της όταν από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις αρχές του έτους ήταν απογοητευμένη, γιατί όλες οι προσπάθειές της είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο. «Πρέπει να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Οφείλω να επιμείνω. Δεν θα αφήσω την υπόθεση με τίποτα. Λόγω τιμής», φέρεται να είπε τη δύσκολη εκείνη περίοδο για τις έρευνες. Δίπλα της ήταν ο κ. Κυπράκης και όταν στις αρχές Απριλίου το γραφείο της γέμισε χαμόγελα, ύστερα από την ταυτοποίηση του πραγματικού ονόματος του «Νίκου Κόντου» από μία επιταγή με την οποία πλήρωσε το ιδιωτικό σχολείο των παιδιών του, ηλικίας 7 και 11 ετών.

Η επιταγή βρέθηκε χάρη στην επιμονή της αστυνόμου. Παρότι είχαν ληφθεί αναλυτικές καταθέσεις από τους γονείς των παιδιών που έκαναν τις πρώτες καταγγελίες, είχε χαθεί μία σημαντική λεπτομέρεια, η οποία ήρθε στο φως από το ένστικτο της αξιωματικού. Η 34χρονη πίστευε βαθιά μέσα της  ότι κάπου υπάρχει «κρυμμένο» κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στον δράστη. Ήξερε ότι κάτι έχει διαφύγει της προσοχής όλων.

Έτσι, ύστερα από νέες ερωτήσεις της, ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών θυμήθηκε ότι κάποια στιγμή είχε πληρώσει το ψευτογιατρό με επιταγή. Η 34χρονη ακολούθησε την ανάποδη διαδρομή της επιταγής και έφτασε στο πραγματικό όνομα του δράστη. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του είχε ξεκινήσει.

 

Ψάχνουν τα κέρδη του

Ένα από τα ερωτήματα που δεν έχουν ακόμα απαντηθεί από τις Αρχές είναι που κατέληγαν τα έσοδα του 47χρονου και που βρίσκονται οι «αποταμιεύσεις» του. Η ζωή του Νίκου Κοντοστάθη, όπως αποκαλύφθηκε από τη φυσική παρακολούθησή του που διήρκησε περίπου ενάμιση μήνα, φανερώνει ότι ο 47χρονος είχε μεγάλη ρευστότητα. Συντηρούσε μία βίλα, τουλάχιστον 1.000 τ.μ., στο Κορωπί, κυκλοφορούσε με πολυτελές αυτοκίνητο και πλήρωνε το ιδιωτικό σχολείο των δύο παιδιών του. Επίσης, φέρεται να εισέπραξε στο παρελθόν πολλά εκατομμύρια ευρώ, ύστερα από απάτη που έστησε με θύμα τον επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά, στον οποίο είχε συστηθεί ως Ελληνοαμερικανός, υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA, με στενές σχέσεις με το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ.

Παρά ταύτα, κατά την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στη βίλα του στο Κορωπί δεν βρέθηκαν χρήματα. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι «ένας ευφυής απατεώνας-εγκληματίας, ο οποίος κατάφερε να εξαπατήσει ακόμα και ανθρώπους με ιδιαίτερα υψηλό IQ, πιθανότατα γνωρίζει πώς να κρύψει τα χρήματά του». Μία από τις εκδοχές είναι να διατηρούσε off shore εταιρίες που ακόμα δεν έχουν ανιχνευτεί από τις Αρχές.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...